„…isme: sa intelegem moda” de Mairi Mackenzie

La Editura RAO a aparut volumul “…isme: sa intelegem moda” de Mairi Mackenzie, traducator Carmen Olivia Birsasteanu.
Mairi MacKenzie este lector de studii culturale si istorice la London College of Fashion. A scris si a predat cursuri despre epocile modei, din perioada moderna timpurie pana in ziua de azi, si a organizat numeroase expozitii.
Seria „…ISME“ este de ghiduri ilustrate, pline de informatii, care va prezinta cele mai importante tendinte si miscari care au conturat evolutia picturii, arhitecturii, modei si a religiilor. Scrise concis, cartile beneficiaza de un format compact, organizand informatiile cronologic si combinand ilustratiile, diagramele si fotografiile, pentru a scoate in evidenta legaturile dintre personalitatile cheie si termenii definitorii pentru fiecare domeniu abordat.
Aceasta carte se constituie intr-un ghid ilustrat al curentelor sau …ismelor care au modelat moda occidentala din secolul al XVII-lea pana in prezent. Curentele cuprind perioade diverse, de la rococo si romantism, trecand prin orientalism, dandy-ism, prerafaelism, modernism, hollywoodism, minimalism si glam, la grunge si utilitarism. Este modul ideal de a ne familiariza cu fascinanta lume a modei, mai ales cu curentele secolulului XX si ale inceputului de secol XXI. Fiecare curent este prezentat pe doua pagini, in care acesta este descris pe scurt; ne este prezentata o lista de designeri cheie care au activat in cadrul acelui curent; o lista de cuvinte-cheie asociate cu el; o definitie; una sau doua fotografii cu tinute reprezentative; sugestii privind locul in care puteti vedea exemple de tinute apartinand curentului respective, si o lista de alte curente care au caracteristici similare sau opuse.
Per total, aceasta este o carte de referinta, obligatorie pentru cei interesati de moda si de curentele acesteia.

Aceasta carte va fi in stocul elefant.ro de saptamana viitoare; daca doriti sa o achizitionati, puteti plasa o precomanda pe site-ul nostru.

Back to top