Bookfest 2018: un milion de cărți, reduceri consistente, evenimente pentru copii

Bookfest 2018: un milion de cărți, reduceri consistente, evenimente pentru copii

O experiență extraordinară îi așteaptă pe vizitatorii celei de-a XIII-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest, care anul acesta va avea loc în perioada 30 mai – 3 iunie, în cel mai mare spațiu expozițional de la Romexpo, pavilionul B2. Standuri considerabil mai mari decât în anii trecuți, deci și o ofertă de carte mult mai diversă, cu reduceri considerabile de preț, precum și mai multe spații de evenimente gândite astfel încât să ajute publicul să se bucure de cele mai diverse lansări de carte ale celor peste 150 de expozanți și ale Invitatului de Onoare, Statele Unite ale Americii. Vor fi circa un milion de cărți la această ediție, cu reduceri care merg până la 80% din prețul de copertă, câteva sute de evenimente, proiecții de filme și lansări de carte.

Dar asta  nu e tot: peste 20 de editori din Lituania și Regiunea Valencia vor participa la o serie de evenimente care au loc în cadrul celei de a XIII-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest. Vizita oaspeților străini, reprezentanți ai două importante asociații de editori – Associació d’Editors del País Valencià (AEPV) și Lietuvos leidėjų asociacija (LLA) –, este parte a unui proiect european inițiat în urmă cu doi ani și al cărui partener român este Asociația Editorilor din România. Este vorba despre PUBCOOP, o platformă de cooperare europeană susținută prin programul „Europa Creativă” care își propune să susțină editurile din cele trei spații culturale – Regiunea Valencia, Lituania și România –, în competiția internațională cu editorii din țările cu o bogată tradiție a pieței de carte și cu o putere financiară ridicată.

„Vizita unei atât de consistente delegații de editori străini la Bookfest trebuie privită ca un semn de normalitate, deși este o premieră: Bookfest trebuie să își dezvolte și o componentă de tranzacționare de drepturi, de discuții profesionale, și în aceeași cheie trebuie citite și celelalte evenimente pentru profesioniști din program sau amplasarea, tot în premieră, a unui stand al Agenților Literari la această ediție Bookfest 2018”, a declarat Mihai Mitrică, directorul Asociației Editorilor din România.

editia_2018_preview-1-1024x535

Multe cărți și evenimente pentru copii, reduceri și oferte speciale

Copiii vor fi vedete ale acestei ediții, care prinde sărbătoarea de 1 iunie chiar în mijlocul celor cinci zile de Bookfest. La standul dedicat copiilor, Bookfest Junior, cât și la standurile proprii, editurile Arthur, Booklet, Cartea Copiilor, Cartier, Casa, Casa Radio, Corint Junior, Curtea Veche Publishing, Diana, Frontiera,  Humanitas/Colțul H Junior, Integral, Litera, Nemi, Niculescu, Polirom, TREI / Pandora M dar și distribuitori de carte pentru copii precum Maya’s Amazing Bookland (distributor Usborne) au pregătit pentru cei mici zeci de lansări de carte, ateliere și evenimente interactive menite să-i familiarizeze cu minunata lume a cărților.

Salonul Internațional de Carte Bookfest este ocazia perfectă de a ne alege lecturile de vacanță. Recomandările noastre încep cu noutățile publicate de Editura Pandora M în colecțiile Literary Fiction, LITERATI și PanDA. Din colecția Literary Fiction vă recomandăm Iubire amară – romanul de debut al Elenei Ferrante. O poveste despre mame şi fiice şi despre mănunchiul complicat de minciuni, emoții şi amintiri care le leagă. Din aceeași colecție vă propunem un roman câștigător al Prix Femina des lycéens 2017 și Prix du premier roman 2017 – Regina mea de Jean-Baptiste Andrea în care totul este adevărat, totul e vis, totul e imaginație.

Pentru cititorii de 8-14 ani continuăm, în colecția LITERATI, seriile Ordinul iepurilor regali din Londra de Santa și Simon Sebag Montefiore cu volumul doi – Evadarea din turn și seria Jack şi Geniile de Bill Nye & Gregory Mone cu volumul doi – În adâncurile mării albastre. În aceeași colecție apar primele două titluri dintr-o nouă serie de cărți de aventuri: Ultimii urși polari și Ultimii naufragiați, scrise de Harry Horse, câștigătorul Medaliei de Aur Smarties. Dacă romanele amuzante sunt printre preferatele cititorilor LITERATI, atunci cu siguranță vor adora povestea lui Robert Kimmel Smith – Război cu bunicul.

Din colecția PanDA vă recomandăm următoarele aventuri ale lui MOG și ELMER: Mog învață alfabetul și Elmer și ursulețul pierdut, dar și titluri noi cum ar fi: Madeline Finn și cățelul bibliotecar de Lisa Papp, Lucinda Belinda Melinda McCool de Jeanne Willis & Tony Ross, Copilul din cărți de Oliver Jeffers & Sam Winston. O surpriză este cartea Spiridușii luminii – continuarea întâmplărilor din cartea Ploaia curcubeu scrisă de Andreea Iatagan și ilustrată atât de frumos de Ionuț Robert Olaru.

Doi autori faimoși intră în portofoliul Editurii Trei: Jo Nesbo și Laurent Gounelle. Jo Nesbo debutează în colecția Fiction Connection cu Fiul, un roman perfect construit, care explorează teme profunde: păcatul, izbăvirea, dragostea, răul și condiția umană. Personajele aflate în criză existențială te emoționează, iar talentul cu care e spusă povestea te face să nu te poți opri din citit. Ziua în care am învățat să trăiesc de Laurent Gounelle este o aventură a descoperirii de sine, marcată de întâmplări care-ți vor schimba viziunea asupra vieții. Romanul lui Gounelle pune într-o lumină nouă existența, așa cum o cunoaștem, și relațiile cu ceilalți, arătându-ne că ne putem construi singuri propria fericire. Cină cu ficat și inimă de Mihaela Apetrei este primul roman crime românesc publicat la Editura Trei. “Mihaela Apetrei construiește cu acribia, pasiunea și talentul unui pictor de boabe de orez personaje atât de verosimile, de palpabile, încât le simți respirația, parfumul, le trăiești stările, chiar și atunci când n-ai vrea deloc asta, dându-ți senzația că aceste personaje au scris singure povestea asta extraordinară, deci, și tu. Or, asta se numește arta de a scrie un roman”, spune scriitoarea Ana Barton. Purgatoriul îngerilor, al treilea roman al Cameliei Cavadia care apare la Editura Trei, aduce în prim-plan o realitate cumplită, văzută atât prin ochii inocenți ai copiilor forțați să se confrunte cu o lume abuzivă și nedreaptă, cât și prin lentila uneori atât de deformată a privitorului. Așa cum și-a obișnuit cititorii, Camelia Cavadia sondează în sufletele personajelor, coborând în cele mai adânci străfunduri ale Infernului, acolo unde se dă cea mai aprigă luptă dintre bine și rău, dreptate și nedreptate. Îngeri fără vină, copiii ajunși în Purgatoriu pot fi salvați prin Bunătate sau pot fi lăsați să alunece pentru totdeauna în Infern.

Tinerii cititori vor găsi în colecția Young Fiction Connection două romane mult așteptate: Ura cu care lovești de Angela Thomas și Mirror, mirror de Cara Delevingne. Ura cu care lovești, romanul de debut al Angelei Thomas, este inspirat de mișcarea Black Lives Matters și a ajuns pe locul întâi în topul bestsellerurilor New York Times. Cartea este sfâșietor de actuală, cea mai mare forță a ei constând în descrierea autentică a unei adolescente, a familiei ei iubitoare și a încercărilor de a echilibra adevărul despre viețile lor cu felul în care sunt văzuți în societate. Volumul este în curs de ecranizare la Hollywood și a obținut două premii Good Reads Choice 2017: Cel mai bun debut și Cel mai bun roman Young Adult. Supermodelul internațional și actrița Cara Delevingne ne oferă un tulburător roman de debut – Mirror, mirror – despre prietenie, identitate și caracterul înșelător al aparențelor. Cara Delevingne este una dintre cele mai influente femei din generația ei. Născută la Londra, a devenit celebră după ce a primit titlul de „Modelul anului“ la British Fashion Awards. Cariera de actriță și-a început-o cu un rol în Anna Karenina, după care a fost distribuită în filme precum Orașe de hârtie (ecranizare după romanul lui John Green, publicat la Editura Trei în 2014).

Editura Polirom a pregătit și pentru această ediție Bookfest un extrem de bogat calendar de lansări ale autorilor români și străini, care acoperă o gamă extrem de variată de domenii, de la eseistică și istori, până la sociologie, ficțiune și cărți pentru copii. Chiar din a doua zi de Bookfest, pe 31 mai, de la ora 18.00, Polirom îi așteaptă pe cei interesați la Scena ARCA pentru lansarea unei cărți eveniment: Forța civică a femeilor, coordonată de Andreea Paul, eveniment la care vor fi prezente 100 de reprezentante active ale societății civice românești. Sâmbătă, de la ora 12.00, la scena ARENA, editura propune o dezbatere pornind de la volumul lui Vintilă Mihăilescu, Etnogeneză și țuică, care va fi lansat în prezența autorului și a invitaților Mircea Vasilescu, Șerban Anghelescu și Călin-Andrei Mihăilescu. Varujan Vosganian revine în calitate de autor de ficțiune cu o reeditare a romanului Statuia comandorului, carte care va fi lansată sâmbătă, la standul editurii Polirom. În colecția Biblioteca Polirom, Bogdan-Alexandru Stănescu propune câteva noutăți ale unor mari autori contemporani, Haruki Murakami, Uciderea Comandorului (I), Carlos Ruiz Zafón, Labirintul spiritelor și Yan Lianke, Zile, luni, ani. Vineri, copiii sunt invitați, de la ora 16.00, să ia parte la o serie de lansări Polirom Junior, special pregătite pentru ei la standul Bookfest Junior: Pumn-de-Fier, de Mircea Pricăjan, Războiul solomonarilor, de Moni Stănilă, 25 de grame de fericire, de Massimo Vachetta și Antonella Tomaselli, și Sylvie și Bruno, de Lewis Carroll, vor fi prezentate de Bogdan-Alexandru Stănescu și de invitații săi, Veronica D. Niculescu, Moni Stănilă, Corina Anton și Mircea Pricăjan, supravegheați cu atenție de invitatul special Pumn-de-Fier.

Editurile Humanitas și Humanitas Fiction vor expune peste 1.000 de titluri ce vor putea fi achiziționate la  reducere generală de 10%, dar edițiile de colecție vor beneficia și ele de reduceri speciale. Lucian Boia, Mircea Cărtărescu, Tatiana Niculescu, Cătălin Dorian Florescu, Radu Paraschivescu, Etgar Keret sau Domnica Petrovai sunt doar câțiva dintre autorii care pot fi regăsiți la standul Humanitas în cele cinci zile de Bookfest, pentru a-și prezenta cele mai recente apariții. Bunăoară, Cum am trecut prin comunism. Primul sfert de veac, de Lucian Boia, va fi lansat pe 2 iunie, de la 12.00, iar Un om care scrie. Jurnal, 2011–2017, de Mircea Cărtărescu, va fi prezentat în aceeași zi, de la 14.30. O carte care va stârni cu siguranță multe discuții „Ei mă consideră făcător de minuni.“ Viața lui Arsenie Boca, de Tatiana Niculescu. Necruțător critic al moravurilor, Radu Paraschivescu revine cu o nouă antologie a textelor sale despre ”excepționalismul carpatin” intitulată Două mături stau de vorbă. Scene românești.  Humanitas Fiction celebrează SUA – Invitatul de Onoare Bookfest 2018 lansând volumul premiat cu Man Booker Prize în 2017,  Lincoln între vieți, de George Saunders. Un alt eveniment editorial Humanitas Fiction pe care e bine să nu îl ratați este prezentarea cărții Și, deodată, cineva bate la ușă, a cunoscutului autor israelian Etgar Keret care va fi și prezent în standul editurii sâmbătă, de la 15.45.

La standul editurii Nemira de la Bookfest vor putea fi găsite circa 1000 de titluri cu reducere generală de 20%, iar pachetele promoționale vor putea fi achiziționate la stand cu reduceri de până la 35%. Printre noile cărți apărute la Nemira se află și volumele Tribar, de Andra Rotaru, Jocul de-a amiba, de Tara Skurtu și Frigul (elegie), de Mihai Ignat, din colecția de poezie Vorpal, volume ce vor fi lansate sâmbătă, 2 iunie, ora 17.00, la scena Arena.

La standul editurii Litera, vor fi disponibile peste 1000 de titluri dintre care 400 noi printre care Ordinea de zi, de Éric Vuillard, carte recompensată în 2017 cu cel mai prestigios premiu literar francez – premiul Goncourt, sau volumul Omul suspendat, al autorului  Saul Bellow, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1976. De 1 iunie, Litera mică pregătește o serie de suprize și evenimente pentru cei mai mici dintre cititori. Printre noutăți se vor afla, în premieră la Bookfest, și bestsellerurile clubului de carte dedicat copiilor și adolescenților – Clubul Printre Litere: Povești de seară pentru fete rebele 2, noile apariții din colecția Micul Zen: Motoraș, un iepuraș fără astâmpăr; Nu mi-e somn!; Mă relaxez cu Anda, micuța panda! și Rina Ursulina e furioasă dar și Pookie puiul mamei din seria Aventuri de la Ham Hotel.  

Editura Curtea Veche Publishing îi va aștepta pe cititori cu titluri noi din categoriile  beletristică, biografii, dezvoltare personală și psihologie practică dar și cărți pentru copii. Vizitatorii vor putea beneficia de promoția 2+1 la majoritatea titlurilor, inclusiv la noutăți, dar și de reduceri mari (între 30% și 80%) la peste 600 de titluri iar pachetele de  cărți vor avea și ele 20% reducere. Printre multele titluri noi apărute la editură se numără și volumul Un strop de eternitate, cu al cărui autor, psihosociologul francez Jacques Salome, vă veți putea întâlni la Bookfest joi, 31 mai, de la ora 18.00, la scena Arena.

Peste 400 de titluri vor putea fi găsite și la standul editurii Vremea iar reducerile sunt de 20% la absolut toate titlurile. Editura Niculescu vine la Bookfest cu peste 500 de titluri, reduceri între 20 – 50% la orice titlu, 50% reducere la titluri din Colecţia de Dezvoltare Personală, pachete promoţionale la preţuri speciale și o varietate de titluri interesante, disponibile la preţuri unice de 5 şi 10 lei. Vizitatorii vor găsi la stand o zonă dedicată cărţilor în limba engleză, titluri noi şi reduceri substanţiale de până la 50% la cărţile Oxford University Press.

La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului va fi liberă, atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la toate evenimentele și proiectele interactive programate pe durata acestuia. Programul de vizitare va fi: miercuri, 30  mai — 10:00-20:00; joi, 31 mai — 10:00-20:00; vineri, 1 iunie— 10:00-21:00; sâmbătă, 2 iunie — 10:00-21:00; duminică, 2 iunie — 10:00-20:00.

Să vă întoarceți de la Bookfest cu tolbele pline de povești frumoase!

Back to top