CD eveniment: „BACH. Şase suite pentru violoncel solo” interpretate de Răzvan Suma

CD eveniment:  „BACH. Şase suite pentru violoncel solo” interpretate de Răzvan Suma

Răzvan Suma, unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, a susţinut între 1 şi 21 martie 2012 turneul naţional solo Vă place BACH?. Desfăşurat în opt oraşe din ţară, evenimentul a reprezentat o premieră extraordinară: prima interpretare a unui artist român, într-un singur concert, a integralei de suite pentru violoncel semnate de Bach. Spectacolele au constituit o demonstrație  de virtuozitate tehnică şi sensibilitate artistică, într-un eveniment complet de muzică şi proiecţii multimedia. Odată cu acest turneu, Răzvan Suma a propus publicului o altă premieră în România:  prima înregistare completă pe CD a integralei suitelor pentru violoncel solo compuse de Bach. CD-ul – conceput într-o formă modernă, atractivă – este realizat cu sprijinul Sonoro Records.

Miercuri, 9 mai, cei care nu au apucat să îl asculte încă pe Răzvan Suma sau cei care doresc sa îl revadă au posibilitatea să asiste la lansarea oficială a CD-ului „BACH. Şase suite pentru violoncel solo” interpretate de Răzvan Suma. Evenimentul va fi organizat în foaierul Sălii Radio din Bucureşti, în pauza concertului susţinut de artist alături de Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului Eckart Hübner. Programul serii cuprinde lucrări ale compozitorilor Jacques Ibert, Camille Saint-Saëns şi Georg Friedrich Händel.

Răzvan Suma este unul dintre cei mai activi şi mai importanţi tineri instrumentişti români, cu un repertoriu cuprinzător, realizat în cele peste cinci sute de recitaluri și concerte susținute în întreaga lume. Pe lângă activitatea concertistică din România, susţine frecvent concerte alături de pianistul spaniol Josu Okinena, alături de care a concertat în săli ca Auditorio Nacional de Madrid, Teatro Colon din Buenos Aires, Kursall din San Sebastian.

Instrumentul pe care cântă Răzvan Suma în acest moment a fost conceput de lutierul Charles Adolphe Maucotel – unul dintre cei mai apreciați creatori de instrumente ai epocii sale – și a fost realizat în anul 1849. Acest intrument a aparținut în secolul XIX celebrului violoncelist francez Pierre Fournier. Violoncelul Maucotel – Fournier i-a fost oferit lui Răzvan Suma în 2009, de către Fundația Musicha din San Sebastian, Spania.

Back to top