Cere și ți se va da: Grey

Cere și ți se va da: Grey

Anastasia Steele, personajul principal din seria 50 de umbre ale lui Grey de E L James, a fost, probabil, cea mai invidiată eroină literară în ultimii ani. Ce altă femeie ar putea cuceri un multimilionar doar privindu-l inocent și mușcându-și buza de jos? Ce altă studentă ar ajunge să spargă carapacea unui om de afaceri genial, cu un simplu interviu pentru o revistă de campus? Ce altă amantă ar reuși să răstoarne obiceiurile păcătoase ale partenerului prin simplul abandon?

777Trilogia 50 de umbre ale lui Grey are marele merit de a fi stârnit pofta pentru lectură adolescentelor pentru care cartea era un obiect de neatins. De asemenea, a funcționat ca un manual de self help pentru cuplurile în care pasiunea fusese sufocată de rutină, facturi și discuții despre educația copiilor. Când lucrurile păreau să se fi întors la normal, iată că ecranizarea primului volum, lansată la începutul acestui an, a redeșteptat impulsuri erotice reprimate sau a stârnit curiozități de budoar. Și continuăm cu…

… povestea  spusă din perspectiva lui Christian Grey, multimilionarul cu preferințe sexuale dureroase și obsesii din trecut, bărbatul care vrea iubire pe semnătură și supunere oarbă, în schimbul unor lovituri de bici.

De ieri, Grey a stârnit valuri de știri, comentarii, dar și descărcări și livrări. Numai în Statele Unite au fost scoase la vânzare un milion de exemplare. Iar descărcările online depășesc cu mult așteptările distribuitorilor. De menționat că volumul a fost lansat cu ocazia aniversării personajului principal, 17 iunie. În România, cartea va apărea la toamnă, la editura Trei.

Ce să așteptați de la domnul Christian Grey în acest volum? Aceleași scene hard, orgasmele lui, gândurile despre frumoasa Anastasia, nițică strategie de business, amintiri cețoase din trecut, obsesii de care vrea să scape, dureri înăbușite…etc.

Ah, era să uit: ecranizarea celui de-al doilea volum al trilogiei 50 de umbre ale lui Grey va apărea în februarie 2017. Destul timp pentru speculații despre scenele incluse în film, jocul actoricesc, regie, implicarea scriitoarei în facerea filmului. Știn sigur doar că scenaristul este soțul autoarei :).

Back to top