Cinci zile de teatru & more, marca HEMA și Teatrul Apropo

Cinci zile de teatru & more, marca HEMA și Teatrul Apropo

În perioada 11 – 15 noiembrie 2016, HEMA (Hub Experimental Multimedia Apropo) și Teatrul Apropo din București, găzduiți de Art Hub, organizează o serie de evenimente teatrale și artistice: spectacole, workshopuri, proiecții de filme, expoziție de fotografie. Un proiect care își propune să promoveze sfera independentă și să pună accent pe producții inedite, provocatoare și pe evenimente conexe destine atât copiilor, cât și adulților.

teatrul-apropoHubul Experimental Multimedia Apropo și Teatrul Apropo din București vin cu o ofertă artistică variată în perioada 11 – 15 noiembrie: trei spectacole de teatru independent, două proiecții de film, o expoziție foto a lui Vlad Catană, workshopuri de teatru pentru copii și un atelier de Viewpoints, susținut de Radu Popescu. Evenimentele se vor desfășura la Art Hub, bulevardul Carol I, nr. 53.

„România 2050” în regia lui Radu Popescu, productie a Teatrului Apropo, este conceput în stilul teatrului itinerant, în care publicul este purtat de la o scena la alta in diverse spatii. Scenele, deși independente, împart o temă comună, aceea a unei Românii distopice a anului 2050, văzută prin ochii unor personaje episodice, uneori misterioase, alteori aflate la limită.

Crista Bilciu vine cu un one-woman show, „Pe jumătate cântec”, producție Teatrul de Foc, în interpretarea Andei Saltelechi.  Spectacolul spune povestea Francescăi de la 5 până la 33 de ani, în nouă tablouri, fiecare surprinzând o vârstă, un univers, o întâmplare dintre cele care contează şi care pot modela sau frânge un destin. O poveste despre ratare, despre ce se întâmplă atunci când nu ai curajul să îţi urmezi visele şi te încurci în propria ta viaţă, ca într-o haină cu câteva numere prea mare. Despre cum ajunge viaţa netrăită să te roadă pe dinăuntru ca un cancer.

Teodor Ghiță propune și el un one-man show, „Demon Amour”, care reuneşte experienţele unui personaj misterios, D., la întâlnirea cu diferitele tipologii umane, scena devenind, firesc, terenul neutru în care se vor „intersecta” toate aceste întâlniri. Spectacolul, lipsit de convenţii, redă cu mult „tact comic” o sumedenie de locuri comune în societate: iubire, neputinţă, slăbiciuni, câştiguri, dezechilibre sau pasiuni. Vocea lui Teodor Ghiţă reface în faţa publicului diferite „puzzle-uri” sociale în care publicul va „descifra”, într-un tablou dinamic, personaje precum „cuceritorul”, „adolescentul”, „nebunul” sau „demoazela”.

 

Program:

11 noiembrie – ora 20:00 – Spectacol de teatru – „Romania 2050”

12 noiembrie – ora 12:30 – Atelier pentru copii – Ana Maria Carablais (durata 1h30min) (vârsta 6-9); – ora 14:30 – Atelier pentru copii – Ana Maria Carablais (durata 1h30min) (vârsta 10-14);  – ora 19:00 – Spectacol de teatru – „Pe jumătate cântec”;  – ora 21:00 – Proiecție de film – „Salonul nr. 6” – regia Lucian Pintilie.

13 noiembrie – ora 19:00 – Spectacol de teatru – „Pe jumătate cântec”; – ora 21:00 – Proiecție de film – „Așteptându-l pe Godot”, în regia lui Michael Lindsay Hogg.

14 noiembrie – 12:00-16:00 – Atelier Viewpoints  – Radu Popescu (destinat studenților și actorilor profesioniști); – 19:00 – Spectacol de teatru „Demon Amour”.

15 noiembrie – 12:00-16:00 – Atelier Viewpoints  – Radu Popescu (destinat studenților și actorilor profesioniști);  – 19:00 – Spectacol de teatru „Demon Amour”.

 

Serile vor fi completate cu proiecții de film: „Salonul nr. 6” (1978), după Cehov, în regia lui Lucian Pintilie, un film-cult care denunță abuzurile sistemului comunist și, în același timp, oferă o recitire proaspătă a lui Cehov. „Așteptându-l pe Godot”, în regia lui Michael Lindsay Hogg (2001) este una dintre cele mai reușite adaptări după piesa lui Beckett, care reușește să păstreze atmosfera de scenă și actualitatea mesajului.

Alături de spectacole și proiecții de filme, programul mai cuprinde două ateliere de teatru pentru copii, ținute de actrița Ana Maria Carablais, un atelier de Viewpoints, susținut de regizorul Radu Popescu, și o expoziție de fotografie a lui Vlad Catană, care poate fi vizitată, în foaierul Art Hub, pe parcursul celor cinci zile.

Intrarea la toate evenimentele din cadrul HEMA este liberă, iar accesul se face pe bază de rezervare la adresa de mail: comunicare@teatrulapropo.ro. Proiectul este finanțat de către Ministerul Culturii în cadrul Programului Cult In. Parteneri: Art Hub. Parteneri media: Liternet, Yorick, Observator cultural, Zile și Nopți, B-Critic.

 

Back to top