Destinul Principesei Margareta

Destinul Principesei Margareta

Cel mai strălucitor eveniment al celei de-a doua zile a Bookfest 2012 a fost, fără îndoială, lansarea cărții Patrie și destin, de Diana Mandache, o biografie a Principesei Moştenitoare a României. O prezență elegantă și discretă, Principesa Margareta a reușit să atragă zeci de admiratori la standul Litera.

Geneza cărții este la fel de complicată precum destinul sinuos al moștenitoarei regale. Interviuri cu apropiații, un arbore genealogic detaliat, reflectarea din unghiuri diferite a celor mai importante evenimente care au marcat atât familia regală cât și politica României, dar și un prețios insight din partea Principesei Margareta sunt atuurile cu care Diana Mandache jonglat în acest volum. O apariție editorială de excepție, dovadă fiind lunga coadă formată pentru autografele autoarei și ale Principesei.

Patrie şi destin este o lucrare cu caracter biografic, conținând mărturii ale unor contemporani, ce reuneşte pentru prima oară o parte semnificativă din şirul miriadelor de întâmplări trăite şi oameni pe care i-a cunoscut Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare a României, prezentarea fiind făcută din perspectiva istoricului. Destinul Principesei se confundă adeseori cu cel al Regelui, iar viaţa sa a fost profound influenţată de istoria mai recentă din România şi sud-estul Europei.

Diana Mandache este istoric specializat în studiul regalităţii europene. A publicat mai multe cărţi, printre care: Dearest Missy (Rosvall Royal Books, octombrie 2011), Later Chapters of My Life. The Lost Memoir of Queen Marie of Romania (Sutton, 2004), România, Mitteleuropa şi Balcanii (Pro Transilvania, 1999).

 

Back to top