Documentare, tango argentinian și afterparty la Carte peste carte, ediția a VII-a

Documentare, tango argentinian și afterparty la Carte peste carte, ediția a VII-a

Mâine, 19 martie, de la ora 18:00, la Hecate (Olari, nr. 8), strângem cărți pentru bibliotecile sibiene și serbăm împreună cei 6 ani ai Asociației Paspartu! Intrarea la eveniment este liberă, dar accesul se face pe bază de cărți! ”Pe aceia dintre voi care vin cu mai multe cărți, îi răsplătim, simbolic, cu câte un semn de carte confecționat special pentru ediția curentă”, se arată în comunicatul Paspartu.

 Începem seara de sâmbătă cu trei documentare captivante care au rulat în cadrul ediției pilot a Emineschool Bucharest Film Festival, în aprilie 2015: „Keful celor de la TIUK!”, „Nichita Stănescu” și „Aici Nora Iuga”. Continuăm cu un concert de tango argentinian marca sonido 13, cu o lectură faină din Jorge Luis Borges. În momentele de respiro, privim selecția minunată de fotografii expuse la Hecate din proiectul „Oameni și cărți”, realizat de Ioana Bîrdu. După ora 22:00, petrecem la un afterparty cu Daniel, Fonotecq și George la CARE Cafe, vecinii librăriei Hecate.

Cei care nu au acasă volume pentru copii și/sau cărți tehnice/practice pentru adulți de donat, pot cumpăra una sau mai multe dintre fotografiile expuse de Ioana Bîrdu la Hecate. Fotografiile „Oameni și cărți” alese pentru expoziția din cadrul campaniei „Carte peste carte”, ediția a VII-a, sunt tipărite la dimensiunea unor cărți poștale, așa că pot fi păstrate sau dăruite cu ușurință. Donație sugerată: 25 de lei. Toți banii strânși vor fi investiți de Asociația Paspartu pentru achiziționarea unor cărți noi pentru copii pentru cele 24 de centre culturale cu bibliotecă publică din mediul rural și urban mic din județul Sibiu.

Anul acesta, Asociația Paspartu sărbătorește 6 ani de existență prin intermediul unei noi ediții „Carte peste carte”. Astfel, am organizat 6 zile de colectă – în perioada 15-20 martie (inclusiv) – în 6 spații bucureștene – Hecate, două sedii ale Companiei de Librării București (CLB), Seneca Anticafe, Cărturești Verona, EfdeNEditura Litera s-a alăturat ediției a VII-a „Carte peste carte” și a deschis colectarea de cărți cu 100 de volume dăruite pentru cele 24 de biblioteci publice din județul Sibiu. De pe 15 martie, de când am dat drumul campaniei „Carte peste carte”, numeroși prieteni ne-au sprijinit prin donații. Compania de Librării București, care ne-a pus la dispoziție și două librării (nr. 7 – Progresul și nr. 108 – Colentina) ca centre de colectă, a anunțat că va dărui 125 de cărți pentru copii, iar intern, angajații CLB au început să strângă volume pentru bibliotecile sibiene. Editura Nemira ne-a contactat și ne-a informat că va dona în jur de 150 de cărți pentru copii și adolescenți. British Council România a contribuit cu aproape 50 de cărți pentru copii (în limba română) și volume de non-ficțiune pentru adulți (în limbile română și engleză), iar Editura Corint va veni la evenimentul de sâmbătă, 19 martie, cu daruri în cărți, desigur, pentru bibliotecile sibiene. Încurajați de generozitatea lor, haideți să reîmprospătăm împreună fondurile de carte ale celor 24 de biblioteci publice din județul Sibiu!

Back to top