Doina Ruști reprezintă România la Festivalul de Literatură din China

Doina Ruști reprezintă România la Festivalul de Literatură din China

Uniunea Europeană organizează un mega festival de literatură în Guangzhou și Shenzhen, în perioada 18-26 noiembrie, la care participă 8 țări europene, printre care și România, reprezentată de Doina Ruști, cu unul dintre romanele sale recente, Mâța Vinerii.  Festivalul este patronat de The Bookworm, un cunoscut club de carte și lanț de librării din Beijing, și de mcGroup Berlin, fiind sponsorizat de Uniunea Europeană. Evenimentele se desfășoară în sudul Chinei (fostul Canton) și presupun întâlniri cu publicul chinez, cu editori și cu scriitori din China.

Într-o scrisoare veche, am citit că un cancelar al consulatului francez din București ar fi fost vândut la galere. Încercând să-i dau de urmă, am constatat că bărbatul a dispărut inexplicabil din București într-o zi luminoasă de toamnă. Iar această dispariție se leagă de povestea unui bucătar fabulos.  De aici începe romanul meu, Mâța Vinerii. – Doina Ruști (Mâța Vinerii, Polirom, Fiction Ltd 2017, Top 10 +, 2018)

DOINA RUŞTI, scriitoare de primă mărime a literaturii contemporane, unanim apreciată pentru forța epică, pentru originalitatea și erudiția romanelor sale, multi-premiată și tradusă în numeroase limbi, este autoarea a zece romane, între care amintim: Fantoma din moară (2008), Manuscrisul fanariot (2015), Lizoanca (2009), Zogru (2006) și Mâța Vinerii (2017). Doina Ruşti trăieşte în Bucureşti, este profesor universitar şi scenarist. Pagină web: http://doinarusti.ro

Back to top