Gaudeamus 2013. Ziua 1
Copii, culori, multe reduceri

Gaudeamus 2013. Ziua 1  Copii, culori, multe reduceri

Cred că anul acesta Gaudeamus o să fie un târg viu – multe evenimente interesante, mai puține lansări cu personaje împăiate, standuri amenajate mai creativ, oameni mai zâmbitori și mai deschiși.

Poate că impresia mea e greșită, eu îmi doresc din suflet să fie o profeție bună. Deschiderea a fost mai scurtă și mai prietenoasă, chiar dacă au vorbit mult mai mulți invitați decât anul trecut. Țările nordice vin la Gaudeamus nu doar cu suita de autori de succes, dar și cu un suflu nou și cu o relaxare care le lipsește dintotdeauna organizatorilor noștri.

Configurația târgului s-a schimbat un pic, parterul pavilionului central Romexpo e mai animat și mai colorat, iar pe inele e mai multă animație.

E, de asemenea, primul an în care văd clase întregi de elevi însoțiți de profesori, chiar din prima zi de târg. De obicei veneau vinerea, se înghesuiau cu mulțimea formată din cumpărători și gură-cască și nu cred că apucau să vadă mare lucru. Acum s-au oprit la fiecare editură care avea carte pentru copii, au răsfoit volumele, le-au mirosit, le-au ținut în brațe și pe cele mai frumoase le-au și cumpărat.

Dacă tot am ajuns la capitolul shopping cultural, vă recomand să mergeți la Gaudeamus zilele acestea, cred că toate editurile au reduceri și, credeți sau nu, puteți să vă luați cărți excelente cu doar 1 leu exemplarul. Parol!

Back to top