Girlboss – echilibristica între reguli și anarhie

Girlboss – echilibristica între reguli și anarhie

The New York Times a numit-o „Cenușăreasa tehnologiei”, Forbes vedea în ea „noul fenomen al modei”, iar The Huffington Post o consideră „pur și simplu genială” . Sophia Amuroso a scris o carte neobișnuită, care va fi, pentru multe dintre cititoarele sale, un duș rece și revigorant.

_girlboss-sophia-amoruso-editura-publica-colectia-de-antreprenoriat#GIRLBOSS este povestea Sophiei Amoruso, dar, în același timp, este cu mult mai mult decât o biografie amuzantă, cu accente sarcastice. Este profund personală, dar și universală. Orice femeie care vrea să vadă ce înseamnă antreprenoriatul independent trebuie să citească această carte. Orice carieristă care a ajuns la capătul puterilor într-o corporație trebuie să o citească. Și orice puștoaică visătoare, care țintește sus, trebuie să o citească! E o carte care care vă încurajează să visați nebunește, dar să vă împliniți visurile folosind tehnici și strategii concrete:

…gândirea magică este alchimia pe care o poți folosi pentru a te vizualiza și proiecta în viața profesională și personală pe care ți-o dorești. Așadar, ai grijă de lucrurile mici, chiar și de lucrurile mici pe care le urăști, iar apoi tratează-le ca pe promisiuni pentru propriul viitor.

Plină de îndemnuri brute pentru trezirea la realitate („Nu ești un fulg de nea special”), de observații oneste și pătrunzătoare („Eșecul este invenția ta”) și de povești din spatele cortinei despre ascensiunea fulminantă a Nasty Gal, #GIRLBOSS vorbește despre foarte multe lucruri. Dovedește că a avea succes nu are legătură cu popularitatea din liceu sau cu facultatea pe care ai urmat-o (dacă ai făcut o facultate). În schimb, succesul este legat de încredere în instinctele tale și despre felul în care îți asculți intuiția, știind ce reguli să urmezi și pe care să le încalci:

Viața e nescrisă, asemenea unui mare experiment. De ce să nu vezi cât de sus poate zbura zmeul imaginației? Și de ce să nu-l las să mă poarte și pe mine spre cer atunci când visele mele încep să devină realitate? Pentru asta cred că merită să accepți să faci niște compromisuri și chiar să joci după (unele dintre) reguli.

O #GIRLBOSS își ia viața în serios fără să se ia pe ea însăși foarte în serios. Riscă și își asumă responsabilitatea în condițiile impuse de ea. Știe când să atace și când să folosească eschiva. Când să fie serioasă și când să dea frâu liber nebuniei interioare. Așa cum scrie Sophia:

Am trei sfaturi pe care aș vrea să vi le amintiți:

Nu vă maturizați niciodată.

Nu deveniți plictisitori.

Nu deveniți niciodată conformiști.

„#GIRLBOSS este mai mult decât o carte, iar Sophia Amoruso este mai mult decât un furnizor de îmbrăcăminte. #GIRLBOSS este un curent, o filosofie despre cum poate fi transformată munca într-o aventură amuzantă, dinamică și sexy. Sophia ne încurajează să ne asumăm trecutul de care, la un moment dat, ne-a fost rușine (de exemplu, faptul că am fost autoritare, dure sau că ne-am pretat la furtișaguri). Numai așa putem prelua controlul propriului destin, putem deveni independente financiar și putem experimenta o schimbare radicală. Eu mă bag!”, scria Lena Dunham despre acest volum.

Sophia Amoruso și-a petrecut anii adolescenței făcând autostopul, furând mărunțișuri și mâncând din tomberoane. Până să împlinească 22 de ani se resemnase cu munca, dar încă era falită, nu avea nicio perspectivă și se angajase într-un loc mediocru doar pentru că avea nevoie de asigurare medicală. Astfel a început să vândă haine vintage pe eBay. Opt ani mai târziu, a fondat și a devenit director economic și director de creație al Nasty Gal, o companie care vinde online haine cu amănuntul și care valorează acum mai mult de 100 de milioane de dolari și are mai bine de 350 de angajați. În 2012, NastyGal a fost considerată de revista Inc. drept „comerciantul cu amănuntul cu cea mai mare creștere“.

Sophia nu a fost niciodată un CEO tipic și a scris #GIRLBOSS pentru cei din exterior (dar și din interior) care caută o cale unică spre succes, chiar și atunci când calea este foarte nesigură și presărată cu negativiști. #GIRLBOSS este prima carte a autoarei, iar banii câștigați de pe urma vânzării acesteia vor fi donați Fundației GIRLBOSS. Sophia Amoruso locuiește la Los Angeles.

Back to top