Karl Ove Knausgård, “Un bărbat îndrăgostit”

Karl Ove Knausgård, “Un bărbat îndrăgostit”

Roman autobiografic de o forță literară neobișnuită, Lupta mea, semnat de Karl Ove Knausgård, continuă cu volumul 2, intitulat Un bărbat îndrăgostit. După ce a abordat în primul volum tema doliului, Knausgård descrie cu aceeași vigoare și exactitate îndrăgostirea, uniunea și separarea, toate etapele sentimentului de iubire.

koveExperiența de a fi tată dă peste cap totul în jurul lui și se reflectă în încercările cotidiene ale vieții de familie, în vacanțele care sfârșesc prost, în disputele cu vecinii, în tensiunile apărute cu ocazia aniversărilor copiilor… în acțiunea de a plimba un cărucior prin Stockholm când singurul lucru pe care dorește să-l facă este să scrie. Viața scriitorului-narator se desfășoară sub ochii siderați ai cititorului cu toată furia și sinceritatea ei frustă: un om cu o dorință de neoprit de a scrie, pentru care arta este o nevoie fizică, un om care oscilează permanent între energia vitală și impulsurile morbide.

Romanul, nominalizat la Independent Foreign Fiction Prize 2014, este tradus din limba norvegiană de Simina Răchițeanu.

„Intens și vital… Irezistibil de la început până la sfârșit… Superb.” – James Wood, New Yorker

„Cartea mea favorită de anul acesta… Knausgård știe să facă din micile detalii ale vieții sale o operă fascinantă.” – William Leith, Spectator

Un interviu excepțional cu scriitorul norvegian realizat de jurnalistul BBC Steve Smith:

Ambele volume („Cartea întâi – Moartea unui tată” și „Cartea a doua – Un bărbat îndrăgostit”) pot fi găsite în rețeaua Bookstop Litera, în toate librăriile din București și din țară și online pe www.litera.ro și www.elefant.ro. Cărțile sunt disponibile atât în ediție tipărită, cât și digitală.

Back to top