Marcel Iureş: „De asta sunt aici, să facem ceva bun împreună”

Marcel Iureş: „De asta sunt aici, să facem ceva bun împreună”

Marcel Iureş este una dintre vocile campaniei „Români pentru o lume”, iniţiată de Fundaţia Sergiu Celibidache. Iar prin vocea sa trezeşte speranța, motivează și inspiră generațiile viitoare în a-și urma visul! De-a lungul anilor, Iureş (după numele de fată al bunicii sale, Ana Iureş) şi-a consolidat prestigiul la nivel naţional şi internaţional, trecându-şi în filmografie numeroase proiecte ce implică nume de actori celebri de la Hollywood. A jucat alături de Bruce Willis, Tom Cruise, Brad Pitt, Johnny Depp, dar le-a dat replica şi actorilor Morgan Freeman sau Antonio Banderas. Născut pe 2 august 1951, la Băileşti, Marcel Iureş este un actor de compoziţie, iar activitatea sa artistică este legată în principal de teatru.

 

De ce aţi ales să vă alăturaţi campaniei „Român pentru o lume”, iniţiată de Fundaţia Sergiu Celibidache?

Dacă se strâng 2-3 oameni să facă ceva bun, vin şi eu. De asta sunt aici, să facem ceva bun împreună.

 

Prin „vocea” dvs, în această campanie, se doreşte încurajarea românilor să îşi urmeze visul indiferent de segmentul cultural în care activează, inspirându-se din exemplul pe care activitatea dvs. profesională îl oferă. Ce sfaturi aveţi pentru cei care doresc să vă calce pe urme?

E imposibil, nu cred că se poate ca cineva să îmi calce pe urme, cum nici eu nu cred că am călcat sau calc pe urmele cuiva. Cred că fiecare are drumul lui. Mişcările sunt aceleaşi. E important să fie dispuşi să citească tot timpul, să se documenteze în permanenţă, să munceasca mult… Nu e uşor, e greu, dar nu spun că „e greu”, aşa cu infatuare. Chiar nu e o misiune uşoară. Ei trebuie să fie vii tot timpul, să trăiască tot timpul lucrurile astea. Greutatea vine tocmai din acordul ăsta între ce visezi şi ce poţi, ce-ţi oferă, ce se caută, cine te ascultă, de ce faci tu chestia asta… Un actor nu poate fi reparat de nimeni, se repară singur dacă poate şi dacă e dispus. Baza acestei meserii e să fii dispus să faci lucrurile astea toate.

 

Pentru astfel de români ca Marcel Iureş a luat naştere „Români pentru o lume”, campania naţională de responsabilitate socială iniţiată de Fundaţia Sergiu Celibidache. E rândul tău să pui România pe hartă! „Români pentru o lume” reprezintă un omagiu adus marilor personalităţi româneşti ce au adus mândrie şi glorie României, peste tot în lume şi aduce în atenţia fiecăruia dintre noi pe co-naţionalii noştri care, prin activitatea lor, rămân nemuritori. Finalitatea acestei campanii o constituie organizarea unui concurs naţional online (pe www.romanipentruolume.ro  şi pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/RomaniPentruOLume) de tribut adus culturii sau unei personalităţi anume, prin care oameni din domenii diferite ale culturii se vor putea înscrie astfel încât să dedice o pictură, o compoziţie, o sculptură, un poem, etc. În urma unui vot de specialitate şi prin votul sponsorilor, cei selectaţi vor merge în finală, unde vor fi jurizaţi de către un juriu de specialitate şi de către public. Câştigătorii vor primi burse de studiu în România şi în străinătate. Campania se desfăşoară online, la adresa www.romanipentruolume.ro şi pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/RomaniPentruOLume, unde puteţi găsi mai multe detalii despre acest nou proiect cultural al Fundaţiei Sergiu Celibidache.

Back to top