Narcoticele și creativitatea, o discuție de club

Volumul Narcotice în cultura română. Istorie, religie și literatură de Andrei Oișteanu, apărut recent, într-o nouă ediție, revăzută, la Editura Polirom, stă la baza discuțiilor care vor anima următoarea întâlnire din cadrul Clubului Dilema Veche. Evenimentul are loc miercuri, 8 iunie 2011, de la ora 20.00, la Godot Cafe-Teatru (str. Blănari nr. 14). Participă Andrei Oișteanu și Mircea Cărtărescu.

„N-am putut să las din mână cartea lui Andrei Oișteanu. Am aflat din ea că mulți autori din cultura română foloseau narcotice, experimental sau hedonistic. Dar aici este un pericol extraordinar: toate aceste stimulente ard și distrug. Cei care sunt artiști cu adevărat, cei mai mulți dintre ei, au ars lumânarea la ambele capete. Sunt faimoșii damnați pe care îi cunoaștem. Cartea lui Andrei Oișteanu este o parte a tabloului, până acum escamotată, al culturii române.” (Mircea Cărtărescu)

Andrei Oișteanu (n. 1948) este cercetător la Institutul de Istorie a Religiilor (Academia Română) și cadru didactic la Centrul de Studii Ebraice – masterat (Facultatea de Litere, Universitatea din Bucuresti). Este președintele Asociației Române de Istorie a Religiilor.

Back to top