Norman Manea la primul eveniment de la Gaudeamus 2010 (VIDEO)

Norman Manea, unul dintre cei mai apreciați prozatori şi eseişti români, va participa Vineri, 19 noiembrie, ora 18.30 la o masă rotundă organizată la Târgul de Carte Gaudeamus, cu tema Norman Manea: obsesia incertitudinii. La acest eveniment vor mai participa Edward Kanterian, Paul Cornea, Carmen Muşat, Daniel Cristea-Enache, Paul Cernat, Claudiu Turcus. Elefant.ro va fi acolo şi va filma evenimentul iar materialul ȋl veți putea urmări pe site.

Vizita scriitorului ȋn România este ocazionată de lansarea celor mai noi apariții editoriale respectiv „Vizuina” şi „Curierul de Est. Dialog cu Edward Kanterian” din seria de autor pe care Editura Polirom a inițiat-o ȋn 2008, precum şi a volumului „Laptele negru”, publicat recent la Editura Hasefer.


Norman Manea – cel mai tradus autor de limba română, este membru al Academiei de Arte din Berlin din 2006 şi autorul a peste douazeci de volume de ficțiune şi eseuri. Scriitorului i-au fost decernate ȋn 1992 Bursa Guggenheim şi prestigiosul Premiu MacArthur („Nobelul American”). In 1993, Biblioteca Natională din New York l-a sărbătorit cu prilejul acordării distincției de „Literary Lion” al Bibliotecii. In 2002, lui Norman Manea i-a fost atribuit Premiul Internațional de Literatura Nonino pentru „Opera omnia”, iar ȋn 2006, premiul Madicis etranger.

Tot ȋn 2006, scriitorul a fost distins cu Meritul Cultural ȋn grad de comandor de către preşedintele României, a fost ales membru al Academiei de Arte din Berlin şi ȋn juriul internațional al premiului Nonino. In 2008, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatilor din Bucuresti şi „Babeş-Bolyai” din Cluj, iar ȋn 2009, Premiul Literar Francine et Antonie Bernheim (Franța).

Masa rotunda cu Norman Manea la targul de carte Gaudeamus 2010


Back to top