Noutățile toamnei (1)
Ce cărți să căutați în librării

Noutățile toamnei (1)  Ce cărți să căutați în librării

O schimbare de sezon aduce, ca de obicei, colecții noi și apariții inedite, și nu vorbim acum doar despre domeniul editorial. Așadar, dacă doriți să asortați colecția de haine pentru toamnă-iarnă cu niște lecturi incintate, urmăriți serialul pe care îl inaugurăm astăzi și care vă va prezenta cele mai interesante titluri ce vor fi lansate de cele mai importante edituri în următoarele luni.

Toamna 2012 înseamnă multe noutăți în rafturile librăriilor, dar și reeditări ale unor titluri de succes. De pildă, Grupul Editorial All a pregătit câteva pachete cu titluri interesante.

În Strada Ficțiunii – Clasic vor apărea Kim de Rudyard Kipling, Omul invizibil de Ralph Ellison, Facultatea lucrurilor de prisos de Iuri Dombrovski. Raftul Contemporan se va îmbogăți cu titlurile: Urâții de Dorin Cozan, Smintiții de Dan Bălănescu, Casa molimei de Jim Crace (considerați-l o recomandare de lectură BookMag), Cum se educă fetele în Boemia, de Michal Viewegh. Cât despre Bestseller, așteptăm continuarea SanctusCheia, de Simon Toyne și Îndrăgostită de un înger de Federica Bosco.

Și am terminat cu ficțiunea; trecem la nonficțiune, un domeniu în care editura are o lungă tradiție. Pentru pasionații de istorie, Grupul Editorial All are o surpriză grandioasă: patru volume din Istoria Universală, din preistorie până astăzi. Apoi, vor mai apărea Misterul Placebo, Misterul Nacebo, Mașinăria sublimă – o biografie a inimii și Sindromul Tarzan – în colecția Linia Bleu.

 

O altă editură care vă pregătește delicatese literare este Curtea Veche. De aici vin titluri interesante pentru minte, trup și suflet. Începem cu o carte eveniment, Mașinile Regelui, semnată de Principele Radu, un volum care continuă seria aparițiilor editoriale dedicate familiei regale a României. Fanii lui Jamie Oliver se vor bucura de noul ghid cu rețete intitulat Jamie’s 30 Minute Meals, iar cei care caută hrana naturală de Rețete vegane fără foc, de Ligia Pop.

În seria Salome va apărea traducerea volumului Aimer et se le dire, de Jacques Salome, seria Kiyosaki se îmbogățește cu Rich Brother, Rich Sister, iar colecția Allan & Barbara Pease aduce The Body Language of Love.

Alte două titluri remarcabile, de urmărit în toamna 2012, sunt Great by Choice, de Jim Collins și Morten Hansen, în colecția Profit, și The Body Language Bible, de Judi James, în colecția Cărți-cheie.

 

Continuăm serialul în zilele următoare cu noile titluri de la Polirom, Nemira, Litera, Trei, Paralela 45. Așa că rămâneți online, pe BookMag!

Back to top