Noutățile toamnei (2)
Cărți pentru cunoscători

Noutățile toamnei (2)  Cărți pentru cunoscători

Așa cum un colecționar de artă așteaptă să iasă pe piață o operă care să-i completeze colecția în mod fericit, la fel sunt și cititori care așteaptă cu răbdare titlurile preferate.

Paralela 45 aduce în această toamnă câteva cărți pentru astfel de lectori.

Viața și opera lui Kant de Ernst Cassirer, Exerciții de stil de Raymond Queneau, Cărțile cu Apolodor de Gellu Naum (un bestseller al tuturor generațiilor de cititori) și un nou titlu de Deepak Chopra – Soluții spirituale. Răspunsuri la cele mai mari provocări ale vieții sunt doar vârful aisbergului editorial. Alături de acestea, vor mai apărea o antologie de Povești și povestiri de H.C. Andersen, Realitatea ascunsă de Brian Greene și Epoca mașinilor spirituale. Când computerele depășesc inteligența umană. Din seria de ghiduri practice, editura Paralela 45 vă propune 59 de secunde. Schimbă-ți viața în mai puțin de un minut de Richard Wiseman, Dieta Dash. Cum să-ți reduci tensiunea arterială și colesterolul fără medicamente de Marla Heller, Voința. Cum să-ți descoperi cea mai mare putere interioară de Roy F. Baumeister și Ghidul complet de îngrijire a nou-născutului. Bebelușul tău săptămână de săptămână.

 

Completăm acum biblioteca ideală cu oferta de toamnă a editurii Litera. Traducerea cărții God is not Great de Christopher Hitchens, două titluri de Imogen Robertson – Instrument of Darkness și Anatomy of Murder și volumul de proză scurtă (cinci povestiri și o nuvelă) Legend of a Suicide de David Vann sunt câteva dintre cele mai interesante recomandări.

Va apărea și Încercările focului, continuarea romanului Captiv în labirint, de James Dashner (trilogia distopică se va încheia la anul, cu The Death Cure), alături de un bestseller internațional – Robopocalypse de Daniel H. Wilson și volumul opt din seria Casa NopțiiDestined.

Pentru cei pasionați de călătorii, Litera aduce un titlu spectaculos: Ghid de călătorie. Tot ce trebuie să știi despre țările lumii (în original Not For Parents Travel Book), de Michael Dubois, Katri Hilden și Jane Price.

Terapia Gerson este o carte semnată de specialista în medicină alternativă Charlotte Gerson și jurnalistul specializat în teme medicale Morton Walker. Un bestseller incontestabil încă de la apariția sa în Statele Unite, în urmă cu 11 ani, acest volum va fi acum de folos și românilor care suferă de diverse afecțiuni.

 

În episodul următor, Polirom și Nemira la rampă: cele mai incitante titluri ale toamnei!

Back to top