Noutățile toamnei (4)
Lectura ca eveniment!

Noutățile toamnei (4)  Lectura ca eveniment!

În acest al patrulea episod al noutăților editoriale de toamnă vă voi prezenta titlurile ce vor fi lansate de altă editură importantă, Polirom.

Grădina plăcerilor lumești de Joyce Carol Oates, apărut în colecția Biblioteca Polirom și pe care îl veți vedea în librării în foarte scurt timp, este recomandat de BookMag și credeți-mă, merită citit! Ca să rămânem în aceeași colecție, vor mai intra în librării în această toamnă cărțile Cupa de aur de John Steinbeck (încă o lectură ce poartă girul BookMag), Marea trecere de Cormac McCarthy, Fărâme de viață de Zeruya Shalev, Cosmopolis de Don DeLillo, În livadă, rândunicile de Peter Hobbs, Aș fi vrut să fiu egiptean de  Alaa al-Aswani, Numele trandafirului de Umberto Eco – ediție adăugită, recomandată de BookMag, Snuff de Chuck Palahniuk, Vacile lui Stalin de Sofi Oksanen, Singur în Berlin de Hans Fallada (încă o lectură de BookMag), Sora lui Freud de Goce Smilevski și Nadja de Andre Breton.

În mult-apreciata colecție Top 10+ sunt așteptate Clopotul de sticlă de Silvia Plath, Sindromul de panică în Orașul Luminilor de Matei Vișniec, Fata cu cercel de perlă de Tracy Chevalier, Anna Karenina de Lev Tolstoi, Metamorfoza și alte povestiri de Franz Kafka, Jurnal pe motocicletă de Ernesto Che Guevara, Tabloul flamand de Arturo Perez Reverte, Rămășițele zilei de Kazuo Ishiguro, Cartea șoaptelor de Varujan Vosganian, Corecții de Jonathan Franzen, Relatarea lui Brodie de Jorge Luis Borges și Stânca lui Tanios de Amin Maalouf.

Un titlu urmărit de admiratorii scriiturii lui Orhan Pamuk este Fortăreața albă, care va apărea în seria dedicată autorului. Tot în serii de autor sunt incluse Ochiul cosmologic de Henry Miller, Lucarna de Jose Saramago și Terapia (ediția 2012) de David Lodge.

Ego Proză, colecție dedicată autorilor români, se va îmbogăți cu volumele Omar cel orb de Daniela Zeca-Buzura, Soni de Andrei Ruse și Dragostea, chiar ea de Corina Sabău.

În seria Opere vă recomand cel de-al treilea tom din colecția dedicată poetului Emil Brumaru – este vorba despre volumul de corespondențe Opere III.Cerșetorul de cafea. Savuros! Tot pe BookMag veți citi la început de septembrie un „interviu-elefant“ cu marele poet.

Back to top