Volumul O vară cu Isidor, de Veronica D. Niculescu, este cea mai nouă apariție în colecția Junior de la Polirom.

O fetiță de 13 ani din București se hotărăște să-l salveze pe condorul Isidor, cel mai bătrîn locatar de la Zoo Băneasa, după ce vede la televizor știrea despre moartea cimpanzeului, veteranul de pînă atunci al grădinii. Dar ce te faci cînd reușești să eliberezi o pasăre care nu mai știe să zboare?

Fetița aduce condorul acasă, unde îl ascunde o vreme, și descoperă lucruri fascinante despre el. Apoi cei doi fug împreună la Sinaia. La munte, în locul care seamănă cu casa de demult a condorului, ea speră să-l învețe să zboare din nou și să-l elibereze cu adevărat, în timp ce legătura dintre ei devine tot mai puternică.

O poveste despre prietenie, libertate și visuri.

Veronica D. Niculescu este scriitor și traducător. A publicat trei volume de proză scurtă: AdebOrchestra portocalie și Roșu, roșu, catifea; cărțile-pereche Simfonia animalieră și HibernaliaBasmul Prințesei Repede-Repede și Cad castane din castani (în colaborare cu Emil Brumaru); și romanul Spre văi de jad și sălbăție. A tradus peste treizeci de volume din limba engleză, din opera lui Vladimir Nabokov, Samuel Beckett, Don DeLillo, Siri Hustvedt, Eowyn Ivey, Lydia Davis, Tracy Chevalier. Locuiește în Bucuresti împreună cu soțul ei, o mulțime de flori adevărate și câteva animale imaginare.