O poveste de dragoste sau o cursă disperată pentru o moștenire fabuloasă?

O poveste de dragoste sau o cursă  disperată pentru o moștenire fabuloasă?

Un roman iniţiatic şi totodată un tur de forţă printr-o importantă perioadă din istoria lumii, Curgerea neînduplecată a timpului este o poveste despre pasiune, moştenire morală şi curaj, care se întinde pe parcursul unui secol.

2677_bf4abfd5Din Arhivele Naţionale ale Londrei, de pe câmpurile de luptă de lângă Somme şi până în fiordurile Islandei, Tristan Campbell, posibilul moştenitor al unei averi, încearcă să pună laolaltă piesele unui puzzle: o poveste de dragoste nebunească, o bătălie disperată dusă de soldaţi a căror speranţă e mai degrabă supravieţuirea, nu victoria, o expediţie pe cel mai înalt munte din lume.

Așa cum remarca Wall Street Journal Magazine, Justin Go foloseşte elementele unei poveşti de succes – o avere nerevendicată, o idilă interzisă – pentru a crea un thriller cât se poate de convingător. Așadar, nu e deloc o lectură feminină, ritmul acțiunii este alert și viu, tocmai potrivit pentru un cititor.

Pe măsură ce se apropie de adevăr, Tristan îşi dă seama că s-ar putea să caute mai mult decât o avere nerevendicată. Așa că reconstituie, cu prețul întârzierii la întâlnirea de revendicare a averii, doar ca să mai adune piese ale mozaicului creat de iubirea din trecut. Nu vă dezvălui numele amorezilor, nici aventurile lui Tristan, ci vă invit să citiți acest roman minunat, care vă va aminti cu siguranță de marile povești de dragoste ale literaturii universale.

„Poetic, epic, expansiv, sângeros ca un câmp de luptă şi tăios precum crestele Everestului.” – Interview Magazine

„Debutul lui Justin Go vorbeşte despre o poveste de dragoste care transcende timpul şi sfidează convenţiile.” – Publishers Weekly

„În primăvara anului 2008, mi-am lăsat slujba din New York şi m-am mutat la Berlin ca să scriu un roman. Aveam 27 de ani. Nu ştiam nimic despre ce înseamnă să scrii cărţi, iar cartea la care lucram era complicată. A trebuit să mă documentez despre nenumărate lucruri şi să călătoresc prin toată lumea. Până la urmă, totul mi-a luat şase ani.” – Justin Go

Justin Go s-a născut în Los Angeles şi a studiat la Universităţile California şi Berkeley, precum şi la University College of London. A locuit la Paris, Londra, New York şi Berlin.

Curgerea neînduplecată a timpului, romanul său de debut, a fost ofertat de agenţii literari în mai puţin de 24 de ore de la primirea manuscrisului şi ulterior a fost tradus în douăzeci de limbi.

Back to top