Programul Festivalului Internaţional de Literatură Timişoara, Ediţia I

Programul Festivalului Internaţional de Literatură Timişoara, Ediţia I

Festivalul Internaţional de Literatură de la Timişoara „La Vest de Est / La Est de Vest” îşi propune să continue, într-o manieră deschisă publicului larg, tradiţia studiilor comparatiste iniţiate de Fundaţia „A Treia Europa”. Este unul dintre proiectele importante cu care Timişoara poate candida la Capitală Culturală Europeană, în 2020. Evenimentul are loc la Muzeul de Artă (Palatul Baroc). Intrarea este liberă. Vor exista cărţi la vînzare, pentru iubitorii de literatură care vor dori să ia autografe.

Miercuri, 24 octombrie, ora 18.00

Cuvînt de întîmpinare: Marcel Tolcea

Deschiderea Festivalului: Oana Boca

Lecturi publice:

• Lectură Slavenka Drakulić – din cea mai recent carte a sa, A Guided Tour Through The Museum Of Communism – Fables from a Mouse, a Parrot, a Bear, a Cat, a Mole, a Pig, a Dog & a Raven (Penguin, 2011), fragment tradus în limba română de Catrinel Pleşu

• Lectură Attila Bartis – din romanul Tihna (ediţia în limba română, publicată de Editura Paralela 45, în traducerea Anamariei Pop)

• Lectură Adriana Babeţi – eseul Vizanjor de serviciu

• Lectură Cornel Ungureanu – din volumul A muri în Tibet, publicat de Editura Polirom

Open Talk – amfitrion: Mircea Mihăieş

Dialog cu publicul

Joi, 25 octombrie, ora 18.00

Deschiderea celei de-a doua seri a Festivalului: Iulia Popovici

Lecturi publice & dialog:

• Lectură Richard Swartz – din volumul Room Service. Povestiri din Europa de Est (ediţia în limba română, Editura Univers, în traducerea Ileanei-Sînziana Ravini şi a lui Victor Ravini)

• Lectură Jan Koneffke – fragment din romanul Cele şapte vieţi ale lui Felix Kannmacher (în curs de apariţie la Editura Humanitas Fiction, în traducerea Anei Popa)

• Lectură Viorel Marineasa – din volumul Plînsul bătrînului tenor dramatic sovietic. Memorator pentru tanchişti (stereoproze, coautor – Daniel Vighi, Editura Diacritic, 2011).

• Lectură Vasile Ernu – eseu, lectură în premieră

Open Talk –  amfitrion: Iulia Popovici

Vineri, 26 octombrie, ora 18.00

Deschiderea celei de-a treia seri a Festivalului: Robert Şerban

Lecturi publice & dialog:

• Lectură Vladimir Arsenijević – din volumul Minutul – călătorie în jurul lumii în 60 de secunde (traducere în limba română de Octavia Nedelcu)

• Lectură Philip Ó Ceallaigh – din volumul de proză scurtă Şi dulce e lumina (Editura Polirom, traducere din limba engleză de Ana-Maria Lişman)

• Lectură Daniela Raţiu – text inedit: Măcelarul îi citea pe ruşi (monolog de teatru)

• Lectură Tudor Creţu – text inedit: What a night! Poveşti de o seară (fragment din romanul aflat în pregătire)

Open Talk – amfitrion: Robert Şerban

Închiderea Festivalului – Organizatorii: Oana Boca, Ioana Gruenwald, Robert Şerban

Concert Acoustica (Petre & Kindlein)

Cocktail, oferit de Enoteca de Savoya

Echipa organizatorică îi reuneşte pe fondatoarele agenţiei Headsome Communication, Oana Boca şi Ioana Gruenwald, şi pe cunoscutul poet, editor şi jurnalist timişorean Robert Şerban.

Back to top