Să bați din palme cu o singură mână

Să bați din palme cu o singură mână

După ce a câștigat Premiul Man Booker 2014 pentru O cale îngustă spre nordul îndepărtat, Richard Flanagan revine cu o carte scrisă într-un stil unic: Să bați din palme cu o singură mână, o  poveste ce zugrăvește barbaria unei lumi vechi și asprimea unei țări noi, unde destine fără speranță caută să se răscumpere prin iubire.cl

Într-o noapte geroasă din 1954, o femeie coboară treptele barăcii unde spera să înceapă o nouă viață și dispare în iarna australiană, lăsând în memoria Sonjei, fiica ei de trei ani, doar ecoul unui cântec de leagăn.

Treizeci și cinci de ani mai târziu, Sonja se întoarce în locurile copilăriei, vrând să înțeleagă motivele acestui abandon.

Își întâlnește tatăl, a cărui cumplită furie a alungat-o de acasă, și trebuie să înfrunte demonii trecutului ce i-au bântuit părinții: ororile ocupației naziste din Slovenia, țara ei de origine.

„Flanagan insuflă acestei povești australiene o sensibilitate est-europeană à la Milan Kundera… Să bați din palme cu o singură mână este un roman menit să devină clasic.” – Sunday Herald Sun

Publicul român avid de ficțiune va descoperi cu plăcere în opera lui Flanagan un stil autentic, sensibil și puternic în egală măsură. Romanul poate fi găsit în rețeaua de Bookstop Litera, în toate librăriile din București și din țară și online pe www.litera.ro și www.elefant.ro. Cartea este disponibilă atât în ediție tipărită, cât și digitală.

Back to top