Top 10 cele mai vândute eBookuri Polirom

Top 10 cele mai vândute eBookuri Polirom

La aproape un an după lansarea primelor cărţi în format digital, în cadruul  unui parteneriat elefant.ro – Polirom, editura are deja o ofertă de peste 350 de titluri, din care nu lipsesc cele de literatură română şi universală, nici cărţile de istorie, critică literară, religie, sociologie sau psihologie. Polirom vizează o ofertă de minim 500 titluri pînă la finele acestui an. Preţul mediu al cărţilor digitale Polirom este de circa 14-15 lei, situîndu-se, în general, între 8.95 lei şi 24.95 lei, adică între 50% şi 70% din preţul cărţilor paperback tipărite. În viitor, se estimează că preţurile vor putea să scadă dacă Uniunea Europeană va adopta decizia de aliniere a cotei de TVA pentru cărţile digitale la nivelul celei pentru cărţile tipărite. În România, cota de TVA pentru cărţile tipărite este de 9%, în vreme ce pentru cărţile digitale, cota este de 24%.

Topul celor mai vîndute zece cărţi în format digital ale editurii Polirom arată că opţiunile cititorilor se îndreaptă atît către literatura română contemporană, cît şi spre cea universală:

1. Sînt o baba comunistă!, Dan Lungu
2. Solar, Ian McEwan
3. Slăbeşti mîncînd. Cum să scapi de kilogramele în plus şi să mănînci după pofta inimii, Gabriela Man
4. Jurnalul fericirii, N. Steinhardt
5. Litera din scrisoarea misterioasă, Alex Leo Şerban
6. Anna Karenina, Lev Tolstoi
7. Împreună, Anna Gavalda
8. Crimă şi pedeapsă, F.M. Dostoievski
9. Cartea şoaptelor, Varujan Vosganian
10. Despre lucrurile cu adevărat importante, Alexandru Paleologu

În top, se află şi cărţi semnate de Ion Vianu, Gabriela Adameşteanu, Cristian Tudor Popescu, Anna Gavalda, Filip Florian, George Orwell, Bogdan Murgescu, Mihail Bulgakov, Ioan Petru Culianu, Vasile Ernu, Daniela Zeca, Adrian Marino, Marta Petreu ş.a. Totuşi, numărul exemplarelor vîndute se menţine încă relativ redus, titlurile situate pe primele locuri din top înregistrînd între 100 şi 150 de descărcări fiecare. Dan Lungu, Lucian Dan Teodorovici, dar şi David Lodge sau Chuck Palahniuk sînt autorii ale căror cărţi se regăsesc şi în topul vînzărilor de pe Apple iBookstore.

Cele mai recente cărţi digitale Polirom: Drumul de Vasili Grossman, Fight Club de Chuck Palahniuk, Prin alţii spre sine de N. Steinhardt, Copila de zăpadă de Eowyn Ivey, Cel care mă aşteaptă, Parinoush Saniee etc. În pregătire: N. Steinhardt – Jurnalul fericirii. Manuscrisul de la Rohia. Variantă inedită.

Cărţile digitale sînt disponibile şi pe cîteva librării virtuale internaţionale de prestigiu, cum sînt iBookstore (Apple), Barnes & Noble (Nook Books), Reader Store (Sony) sau Kobo.

Back to top