„Juramantul” o noua aparitie RAO

 La Editura RAO a aparut volumul „Juramantul” de John Lescroart, un thriller juridic, in traducerea lui Bogdan Marchidanu.

Cand seful uneia dintre cele mai mari institutii medicale din San Francisco moare in propriul spital, nimeni nu se indoieste ca moartea a fost cauzata doar un accident rutier nefericit. insa autopsia dezvaluie faptul ca ceea ce l-a ucis a fost o supradoza de potasiu si medicul sau curant, Eric Kensing, devine suspectul principal. Detectivul Abe Glitsky, insarcinat cu investigatia, face tot posibilul sa gaseasca dovezi incriminatorii. De cealalta parte a baricadei, prietenul sau, avocatul Dismas Hardy vrea sa-si apere clientul, convins de nevinovatia acestuia, in urma unei descoperiri terifiante – prea multi pacienti au murit, multi victime ale crimei… si se pare ca spitalul e vinovat de moartea lor. Astfel, Hardy trebuie sa dezvaluie o conspiratie a lacomiei si violentei infaptuite de oameni care iau vietile pe care au jurat sa le ocroteasca. Un roman palpitant care pune vieti – si o prietenie de lunga durata – intr-un pericol imens, “Juramantul” de Lescroart este unul dintre cele mai bune romane ale autorului.

John Lescroart a scris primul sau roman in timpul colegiului si pe al doilea la un an dupa ce a absolvit Cal Berkeley in 1970, insa nu a incercat sa le publice decat 14 ani mai tarziu, la indemnul sotiei sale. in prezent locuieste cu familia sa in California de Nord. Cartile sale au fost traduse in 16 limbi si vandute in peste 75 de tari.

Back to top