„Scene din viata unui dusman de clasa” de Stefan Racovitza se lanseaza la editura Curtea Veche

 

Maine, 9 septembrie 2010, ora 18:00, la ceainaria Carturesti are loc lansarea volumului „Scene din viata unui dusman de clasa” de Stefan Racovitza, Editura Curtea Veche. Alaturi de autor, la lansare vor vorbi: Ana Blandiana, Doina Jela, Toader Paleologu si Radu Miclescu.

La 75 de ani, Stefan Racovitza scrie despre viata sa, a prietenilor si a familiei sale de boieri si domni pamanteni, familie veche de cinci veacuri. Scrie despre un destin as spune “tipic”: persecutiile luptei de clasa inca din copilarie, apoi cele din tinerete, emigrarea la maturitate – o noua “incercare”, sub un alt orizont. Intre Campulung si Geneva, anii din Bucuresti – tot atatea “praguri”. Stefan Racovitza le evoca – scrie clar, cugetat, fara tonuri prea contrastante, asumat, decis. Cu o sinceritate necomplezenta, in primul rand fata de sine. “Corectitudinea politica” nu-i sta in fire, nici cand scrie despre Occidentul de azi, nici cand scrie despre Romania de azi sau despre cea lasata in urma cu peste 30 de ani; si nici cand scrie despre emigratia ce il inconjoara.

Scenele din viata unui dusman de clasa” privesc cititorul in ochi, aduc aminte de ceea ce nu trebuie uitat. O miza demna, necesara, deschisa.”, a scris Gelu Ionescu pe coperta patru a acestui volum.

Back to top