A încetat din viață scriitorul Fănuş Neagu

Imagine preluata de pe mondonews.ro

Scriitorul, dramaturgul şi cronicarul sportiv Fănuş Neagu a încetat din viaţă azi 24 mai, la ora 3:30, la Spitalul Universitar Elias.

Maestrul Fănuş Neagu, a murit ca urmare a unei afecţiuni neoplazice metastazante, consumptive şi cu evoluţie îndelungată.

Fănuş Neagu, născut la 5 aprilie 1932, a fost internat mult timp la Spitalul Elias din cauza unui cancer la prostată, iar în ultimele săptămâni a fost în comă.

Trupul neînsufleţit al scriitorului va fi depus miercuri, în jurul orei 12.30, la sediul din Bucureşti al Uniunii Scriitorilor din România (USR), pentru a primi ultimul omagiu al confraţilor şi al publicului, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii USR. Înmormântarea va avea loc joi, pe Aleea Academicienilor de la cimitirul Bellu din Capitală. Deocamdată nu a fost stabilită ora la care Fănuş Neagu va fi înmormântat, dar cel mai probabil ceremonia se va desfăşura joi, în jurul prânzului, au mai spus reprezentanţii Uniunii Scriitorilor.

Fănuş Neagu, povestitor, memorialist, nuvelist, romancier şi dramaturg, a fost redactor la revistele Luceafărul şi Amfiteatru şi a scris cronici sportive la România Literară. El a fost coleg cu Eugen Barbu, Teodor Mazilu, Ion Băieşu şi Adrian Păunescu.

Printre volumele pe care le-a scris se numără „Întâmplări aiurea şi călătorii oranj” (publicistică), romanul „Scaunul singurătăţii„, nuvelele „Dincolo de nisipuri„, piesele „Echipa de zgomote” şi „Casa de la Miezul Nopţii sau Paiaţa soseşte la timp„.

A primit, printre altele, premiul Uniunii Scriitorilor din România. În perioada decembrie 1993 – 1996, Fănuş Neagu a fost director al Teatrului Naţional din Bucureşti. În noiembrie 1993 a devenit membru corespondent al Academiei Române, iar pe 21 decembrie 2001 a devenit membru titular al aceleiaşi instituţii.

Back to top