Bestsellerul spaniol al anului 2010, tradus în colecția BIBLIOTECA POLIROM

Maria DuenasAstăzi sosește din tipografie ediția în limba română a bestsellerului spaniol al anului 2010 – romanul Iubirile croitoresei, cartea de debut a universitarei Maria Duenas.
Vândut în peste un milion de exemplare, romanul se află în curs de traducere în peste 25 de limbi și urmează să fie adaptat pentru TV, într-o mini-serie de 13 episoade care se vor difuza la sfârșitul acestui an.

Iubirile croitoresei de Maria Duenas – Spania, Maroc, Portugalia, o femeie superbă a cărei viața se desfășoară sub semnul aventurii, spionaj și glamour, haute couture și dragoste…

Splendida proză din romanul Iubirile croitoresei reunește amintiri din legendarele enclave coloniale situate în nordul Africii până în Madridul filogerman, în perioada imediat următoare războiului civil, și în Lisabona cosmopolită, plină de spioni, oportuniști și refugiați în derivă.
O aventură pasionantă, trăită în saloane haute couture și hoteluri luxoase, unde conspirațiile politice și misiunile serviciilor secrete pun sub semnul întrebării loialitatea față de cei iubiți și puterea iubirii.

În lunile premergatoare insurecției franchiste, tânăra croitoreasă Sira Quiroga părăsește Madridul, împinsă de pasiunea pentru un bărbat aproape necunoscut. Cei doi se stabilesc la Tanger, oraș monden, exotic și vibrant, unde începe drama Sirei, care se vede curând părăsită. Singură, înglodată în datoriile lăsate de fostul iubit, pleacă la Tetuan, capitala Protectoratului. Prin manevre nu tocmai ortodoxe și ajutată de prieteni de o reputație îndoielnică, Sira își făurește o nouă identitate și deschide un elegant salon de croitorie, pentru cliente venite de departe și al căror prezent e greu de ghicit. La sfârșitul războiului civil din Spania, când Europa e în pragul celui de-al Doilea Război Mondial, destinul Sirei se împletește cu cel al unor personaje istorice, printre care Juan Luis Beigbeder (enigmaticul și prea puțin cunoscutul ministru de Externe din primii ani ai franchismului), amanta lui, excentrica Rosalinda Fox, și atașatul naval Alan Hillgarth, pe atunci șeful spionajului britanic din Spania. Cu toții o vor face să ia o hotărâre riscantă, în care stofele și tiparele de croitorie vor fi fața vizibilă a unei existențe zbuciumate și primejdioase.

„Madrid, Tanger, Tetuan, Lisabona… O femeie superbă, a cărei viață se desfășoară sub semnul aventurii, al dragostei și abandonului, al războiului, într-o lume de spioni, de fugari, de outsideri cu vise pe care timpul le distruge iremediabil… Un roman fără vârstă, captivant, plin de pasiune.”  (El Mundo)

„30 de minute, atât îți trebuie ca să te îndrăgostești de cartea Mariei Duenas.” (Mujer Hoy)

„Un cocteil de aventuri, spionaj și glamour, haute couture și dragoste, femei cu trecut aristocratic și agenți dubli… O carte excepțională.” (20 minutos)

Maria Duenas, doctor în limba și literatura engleză, este profesoară la Universitatea din Murcia. Familia mamei sale a locuit în Protectoratul spaniol al Marocului, la Tetuan, locul unde se desfășoară cea mai mare parte a evenimentelor descrise în Iubirile croitoresei, romanul său de debut, bestsellerul spaniol al anului 2010, cu peste un milion de exemplare vândute.

Back to top