CHIC-event, cu ocazia lansarii romanului „Clubul de pe 5th Avenue” de Candace Bushnell

• miercuri, 6 octombrie, incepand cu ora 19.00, in Bucuresti – Cafeneaua Roc-a-fella din Afi Palace Cotroceni / Lansarea va fi urmata de un cocktail
• participa: cunoscutul psiholog Aurora Liiceanu / Irina Pacurariu – TVR 1 / Mihaela Frank, redactor-sef adjunct al revistei Elle / Oana Boca, director de imagine al Editurii Polirom
Clubul de pe 5th Avenue este penultimul roman al lui Candace Bushnell, una dintre cele mai apreciate scriitoare de chick-lit ale momentului, autoarea cunoscuta pretutindeni in lume datorita bestsellerului Sex and the City
Miercuri, 6 octombrie, Editura Polirom si Redd’s va dau intalnire in Cafeneaua Roc-a-fella din Afi Palace Cotroceni – Bucuresti, incepand cu ora 19.00, la lansarea romanului Clubul de pe 5th Avenue de Candace Bushnell, tradus de curand in colectia CHIC.
Clubul de pe 5th Avenue – sau despre materialismul vietii urbane, aglomeratia si viteza metropolei. O poveste plina de umor, voluptate si suspans despre bani si celebritate, despre putere si pericolele sale, despre dorinta de ascensiune sociala si dezamagirea visurilor spulberate, proiectata pe fundalul elegant si stralucitor al Manhattanului zilelor noastre.
Candace Bushnell surprinde cu o fidelitate uimitoare viata tumultuoasa a societatii elitiste din 5th Avenue nr. 1, printre ai carei membri se numara personaje sofisticate si pitoresti: figuri mondene, actrite, scenaristi, scriitori, finantisti, avocati sau colectionari de arta. Simbol prin excelenta al opulentei, influentei sociale si bunului-gust, imobilul olimpian din 5th Avenue nr. 1 exercita asupra tuturor o fascinatie diabolica si nici un pret – fie ca este vorba de intrigi, casatorii din interes, trafic de antichitati furate, razbunari perfide sau chiar crime – nu pare prea mare pentru a te numara printre locatarii lui privilegiati.
„Candace Bushnell abordeaza cu ironie materialismul vietii urbane, aglomeratia si viteza metropolei, unde faima si bogatia domnesc pretutindeni, dar nu sunt niciodata usor de atins. Scriitoarea are curajul de-a aduce toate aceste aspecte in prim-plan cu o maiestrie demna de romanele lui Jane Austen.” (The Guardian)
Candace Bushnell, una dintre cele mai apreciate scriitoare de chick-lit ale momentului, s-a nascut in 1958 in Glastonbury, Connecticut. La nouasprezece ani s-a mutat in New York, unde a studiat la universitatile Rice si New York si a inceput sa scrie articole despre femei, relatii si intalniri amoroase pentru reviste precum Mademoiselle, Self sau Esquire, dezvoltandu-si un stil personal, incarcat de un umor negru fermecator. A devenit celebra la inceputul anilor ’90, odata cu publicarea in foileton, in ziarul The New York Observer, a romanului Sex and the City, care s-a bucurat de un succes de public imens, stand la baza serialului omonim (cunoscut in Romania cu titlul Totul despre sex). I-au urmat romanele 4 Blondes (2001), Trading Up (2003), Lipstick Jungle (2005) – adaptat de NBC intr-un serial de televiziune avand-o in rolul prin cipal pe Brooke Shields – si The Carrie Diaries (2010).
Clubul de pe 5th Avenue – traducere din limba engleza de Alina Popescu.
Back to top