Temperaturile extreme din ultimele săptămâni probabil că au trezit în mulți dintre noi instinctul de conservare și dorința de a rezista cât mai bine caniculei. Sfaturile medicilor, emisiunile dedicate ale diverselor televiziuni și materialele din presă despre cum să te ferești de caniculă probabil că au avut succesul scontat. Însă pentru a rezista cu adevărat aveți nevoie de mai mult: o documentare serioasă și niște surse pe care să le consultați oricând, nu doar atunci când apar avertizările de coduri multicolore. Așadar, vă propunem o serie de lecturi dedicate sănătății, care conțin nu doar sfaturi și rețete pentru vremea excesiv de călduroasă, ci pentru toate anotimpurile și diverse alte situații.
Secretul apei. Terapia prin hidratare celulară de Howard Murad este un volum din care veți învăța că adevărata sănătate nu înseamnă absența bolii, ci starea de bine emoțional, fizic, psihic și spiritual. Iar soluția este, conform doctorului Murad (un celebru dermatolog american), hidratarea corectă și constantă. Cartea vă oferă teste pentru a determina nivelul de sănătate, soluții și sugestii pentru corectarea modului de hidratare, precum și rețete și planuri alimentare, pentru o stare de sănătate optimă și încetinirea îmbătrânirii. Puteți completa aceste soluții cu folosirea cremelor din gama Dr. Murad, însă va trebui să le comandați pe internet, nu se mai vând în România.
Cartea unui alt medic american, Să trăim sănătos, fără toxine. Ghid fundamental, vine să completeze sfaturile pe care le-ați găsit în prima noastră recomandare. Ținând cont de faptul că această carte a ajuns la ediția a patra, este evident că titlul s-a bucurat de un mare succes în România. Este scrisă după treizeci de ani de experiență în medicină și după observarea clinică, atentă și minuțioasă, a mii de pacienți care au trecut prin programele terapeutice dezvoltate de dr. Robert Morse. Veți afla sfaturi utile pentru detoxifierea corectă a organismului, sugestii de tratament și alimentație, dar și de terapii alternative.
Bucătăria sănătății. Manual pentru o bună nutriție este încă un volum semnat de celebrul cardiolog spaniol Valentin Fuster, alături de doi coautori: celebrul bucătar iberic Ferran Adria și jurnalistul Josep Corbella. Și chiar dacă auziți peste tot multe dintre sfaturile incluse în această carte, trebuie să recunoașteți că de cele mai multe ori uitați să le aplicați. Vorbim despre importanța micului dejun, alimentația corectă a copiilor, dietele pentru prevenția anumitor afecțiuni, recomadări de alinentație pentru persoanele cu boli cronice sau pentru vârstnici. Alături de acestea, numeroase sfaturi practice pentru gătit, rețete culinare accesibile oricui, totul pentru o bună nutriție și un stil de viață sănătos.
Ultimul titlu pe care vi-l recomandăm este dedicat doamnelor. Da, ele sunt mai răsfățate de nutriționiști pentru că sunt mai preocupate de aspectul fizic și starea de sănătate, dar și pentru că sunt depozitarele informațiilor care ajută întreaga familie să se simtă bine. Armonia din farfurie. Totul despre alimentația sănătoasă a femeii este un volum scris de romanciera Maryse Wolinski și dr. Laurent Chevallier, care vă oferă sfaturi de nutriție și stil de viață structurate pentru perioadele cele mai importante: de la naștere la 12 ani, adolescența, în așteptarea unui copil, de la 30 la 50 de ani, de la 50 de ani în sus și, pregătiți-vă, de la 60 la 100 de ani! Un volum care n-ar trebui să lipsească din biblioteca niciunei doamne.