Academia Vampirilor – bestseller New York Times

 Producatorul Michael Preger intentioneaza sa adapteze seria pentru marele ecran.

Preger Entertainment a achizitionat drepturile cinematografice pentru seria Academia Vampirilor de Richelle Mead publicat in Romania de editura LEDA, imprint al Grupului Editorial Corint.

Seria s-a bucurat inca de la lansare de un real succes printre fanii cartilor de acest gen inregistrand vanzari record. Primele 3 volume ale seriei, publicate in Romania incepand din martie 2010, Academia Vampirilor, Initierea si Atingerea Umbrei, s-au vandut in peste 10 000 de exemplare. Volumul 4 – Juramant de sange – care va aparea la sfarsitul lunii iulie poate fi deja precomadat pe site-ul editurii www.ledabooks.ro cu o reducere de 25% din pretul de lista (http://www.ledabooks.ro/Academia_Vampirilor4/).

In Statele Unite, Academia vampirilor a debutat pe New York Times Bestseller List in 2007 si continua sa se mentina acolo cu fiecare noua carte din serie, datorita entuziasmului cititorilor si al criticilor. A avut vanzari de peste 3.5 milioane de exemplare pe plan local si 1 milion de exemplare pe piata internationala. Academia vampirilor a fost publicata pana acum in 34 de tari, inclusiv in Marea Britanie si Australia. In America, Spirit Bound, volumul 5 al seriei, a ajuns pe locul 1 in New York Times si USA Today, fiind totodata cea mai vanduta carte simultan si in Australia si in Noua Zeelanda. Cea de-a 6-a carte si ultima din serie va fi lansata in decembrie 2010. Pe baza succesului international, Penguin/Razorbill a comandat o continuare a seriei, ce va incepe in 2011.

Producatorul Michael Preger, care intentioneaza sa adapteze seria pentru marele ecran, este autorul unor proiectele de succes, cum ar fi mini-seria BBC1 din 2009 Ziua Trifidelor si John Carpenter’s Village of the Damned, produs de Universal Studios. Preger Entertainment se afla in Miami, Florida.

Fanii seriei din toata lumea au impaienjenit retelele de internet cu prezentari ale filmului create de ei insisi, chat rooms, bloguri si chiar petitii pentru transpuneri cinematografice – trimitand un mesaj deosebit de puternic la Hollywood pentru aducerea personajelor create de Mead pe marele ecran. “Acest viral a explodat pe internet,” comenteaza Preger. „Gasirea unei povesti epice ca aceasta si adaptarea ei este un lucru, dar sa descoperi ulterior acest public urias, ce creste exponential, ce asteapta cu nerabdare – chiar cere – ca filmul sa fie produs, este o realitate incontestabila, ce iti impune o marre responsabilitate.”

Academia vampirilor este o serie urban fantasy si „romance paranormal” pentru adolescenti, plina de suspans si dinamism. Actiunea se petrece in zilele noastre, intr-un univers bantuit de vampiri clandestini, unii dintre ei pe jumatate oameni, intr-o lume dominata de alchimie si magie. Richelle Mead face trecerea de la axarea interesului pe vampirii – personaje masculine misterioase si amenintatoare precum cele din Amurg, Vampirii Sudului/True Blood si Jurnalele vampirilor la personajul feminin de 17 ani, puternic, dar totusi cu slabiciuni, care se confrunta plina de curaj cu lumea din jurul sau. Rose Hathaway este dhampir, jumatate om/ jumatate vampir si gardian al moroilor, o specie de vampiri pasnici, magici si muritori, care supravietuiesc hranindu-se cu sangele donatorilor benevoli, imbatranesc si mor. Ascunsa in inima padurilor din Montana se afla Academia St. Vladimir, locul unde moroii si dhampirii invata sa-si ocupe locul in societatea Moroi. Rose trebuie sa invete sa-si cunoasca abilitatile mostenite de dhampir si sa castige aprobarea Consiliului Regal, pentru a deveni gardian al printesei Lissa, cea mai buna prietena a sa si singura mostenitoare a uneia dintre cele 12 familii regale de moroi. Rose si Lissa impartasesc o misterioasa legatura psihica si un simt al destinului, dar intai de toate trebuie sa supravietuiasca unei intense vieti sociale, politicii si provocarilor fizice ale vietii de moroi de la Academie. Dincolo de centurile magice de securitate ale sanctuarului de la St. Vladimir asteapta cea mai mare amenintare dintre toate, strigoii, o specie de vampiri insetati de sange, nemuritori si pradatori ai neamului Moroi.

Unica si fascinanta … Cititorii vor sorbi din aceasta serie multa vreme de acum incolo.” — VOYA

 RICHELLE MEAD este o autoare americana de urban fantasy, atat pentru adulti, cat si pentru adolescenti. A urmat cursurile Universitatii din Michigan si are un master in religie comparata.

In 2007, a debutat cu doua serii, una pentru adulti, Georgina Kincaid Series, iar cealalta pentru tineri, Academia Vampirilor, al carei prim volum da si titlul seriei. In anul urmator, a lansat cea de-a treia serie de autor, Dark Swann Series.

Succesul rapid al cartilor ei i-a impus un ritm alert de publicare, pana in prezent avand in portofoliu nu mai putin de zece titluri din cele trei serii mentionate si ocupand pozitii de top pe New York Times Bestseller List.

Originara din Michigan, unde s-a nascut in 1976, Richelle locuieste in prezent la Seattle, impreuna cu sotul ei si patru pisici.

Pentru mai multe detalii accesati site-ul http://www.richellemead.com/ .

Back to top