Cand femeia iubeste alta femeie – „Din varful degetelor”, de Sarah Waters

Sarah Waters este „o scriitoare cu un talent narativ rar printre scriitorii generatiei ei.” (Independent on Sunday)

Din varful degetelor este cel de-al doilea sau roman tradus in limba romana, desemnat Cartea anului 2003 in Marea Britanie, nominalizat la Booker Prize si Orange Prize in 2002 si ecranizat de BBC intr-un serial de succes, nominalizat la premiile BAFTA, in 2006.

Sue Trinder este o orfana crescuta in cel mai rau famat cartier al Londrei. Cand Domnu, un escroc prieten de-al casei, ii face o propunere avantajoasa, Sue hotaraste sa confirme asteptarile celor care au ocrotit-o: nu trebuie decat sa castige increderea unei domnisoare naive dintr-un conac de la tara si sa il ajute pe Domnu s-o cucereasca si sa puna mina pe averea ei. Dar dupa ce Sue ajunge sa o cunoasca pe victima inselaciunii planuite, evenimentele iau o turnura neasteptata… Un roman dickensian, plin de suspans si de rasturnari spectaculoase.

„Uneori poti sa invidiezi un prieten pentru ca n-a citit inca un anumit roman, gandindu-te la placerea ce il asteapta. Ei bine, Din varful degetelor se inscrie in aceasta categorie de carti. Consistent, intunecat, palpitant prin neasteptatele rasturnari de situatie, acest roman ofera cititorului o experienta pe care n-o va uita prea curand.” (Guardian)

In 2003, Sarah Waters a aparut pe lista celor mai buni tineri romancieri britanici publicata de revista Granta si a fost desemnata scriitoarea anului la British Book Awards.

Back to top