Secolul trecut a fost dominat, în mare parte, de scriitorii din America. Fie că s-au născut acolo ori s-au refugiat în țara unde totul părea posibil, foarte mulți autori faimoși au lăsat o urmă în istoria literară americană.
F. Scott și Zelda Fitzgerald au stat doar jumătate de an în casa din Montogomery, Alabama, dar aceasta a rămas singurul loc ce le păstrează memoria.
Edgar Allan Poe a petrecut o vreme în această cameră de la Universitatea Virginia, de unde a fost exmatriculat pentru că nu-și plătise taxele. Mai târziu, a ales reședința din Richmond, Virginia, și această căsuță din Bronx ca loc de refugiu pentru scris.
Casa în care s-a născut și a copilărit John Steinbeck este acum muzeu și restaurant.
Ernest Hemingway s-a născut în Oak Park și a trăit în Key West, Florida, dar și în casa din Cuba, Finca La Vigia, unde a scris două dintre cele mai importante romane ale sale, Pentru cine bat clopotele și Bătrânul și marea.
Mark Twain a crescut, până la zece ani, în Hannibal, un orășel pitoresc din Missouri. Acest loc a fost sursa de inspirație pentru aventurile lui Tom Sawyer și ale amicului său, Huckleberry Finn. Puteți vedea și casa din Hartford, Connecticut, unde a trăit între 1874 – 1891.
Căminul lui William Faulkner și al familiei sale pentru mai bine de patru decenii, conacul Rowan Oak a fost construit în 1844, la sud de Oxford, Mississippi.
Celebrul dicționar Webster a luat naștere aici, în casa lui Noah Webster din West Hartford.
Casa în care Margaret Mitchell a scris Pe aripile vântului a avut o istorie zbuciumată, trecând prin două incendii devastatoare în ultimii 20 de ani. A fost restaurată cu ajutorul autorităților și acum este unul dintre cele mai vizitate locuri din Atlanta, Georgia.
Herman Melville a scris Moby Dick și alte opere remarcabile la ferma Arrowhead din Pittsfield, Massachusetts, înainte de a se muta la New York, unde a fost funcționar vamal timp de peste două decenii.
Louisa May Alcott a folosit Orchard House ca décor pentru romanul său de succes Micuțele doamne.