Conferința ANBPR BiblioPublica inițiază voluntariatul în Biblioteca publică

Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) anunță organizarea, în perioada 12-14 Mai a.c., la Baia Mare, a Conferinței BiblioPublica, cu tema „Modele de voluntariat în biblioteca publică”. Evenimentul va aduce în atenția națională, importanța și implicațiile acțiunilor de voluntariat asupra dezvoltării durabile și sănătoase a serviciilor pentru public.
“Prin acțiunile lor voluntare, individuale sau de grup, bibliotecarii participă, alături de societatea civilă, la modelarea comunității și oferă un bun exemplu de implicare celorlalte profesii. În plus, prin încheierea de parteneriate cu ONG-uri și voluntari, bibliotecile publice contribuie la consolidarea valorilor umane și la promovarea voluntariatului ca instituție fundamentală a societății civile”, a declarat Doina Popa, Președintele ANBPR.
La eveniment vor participa importante personalități ale domeniului biblioteconomic, reprezentanți ai ONG-urilor active în zona de voluntariat, bibliotecari din toate tipurile de biblioteci, precum și importante oficialități locale. Vor susține, de asemenea, prezentări și comunicări o serie de experți din țară și străinătate, profund implicați în problematica și dezvoltările complexe ale muncii de voluntariat.

Back to top