EUROPAfest Tour 2012 – Summer Academy la Sinaia

EUROPAfest Tour 2012 – Summer Academy la Sinaia

După succesul înregistrat cu primul eveniment PROMS Music Crossover – East-West Connections, o producție inedită care combină jazz-ul cu muzica clasică, ce s-a derulat în perioada 26 – 30 iunie 2012 în România și Republica Moldova, EUROPAfest Tour 2012 continuă seria evenimentelor cu Summer Academy – Sinaia Masterclass, în perioada 20 iulie – 1 august.

Directorul muzical al evenimentului, Prof. Constantin Șerban, Director Artistic al European Music Academy și Concert-maestru al Orchestrei Naționale “Pays de la Loire” a gândit un program variat, care să ofere tinerilor muzicieni posibilitatea de studii avansate și performanță intensivă, iar publicului larg concerte de ținută într-una dintre cele mai frumoase destinații turistice ale României, orașul de la poalele munților Bucegi.

În cadrul Summer Academy/Sinaia Masterclass participă 45 muzicieni din șase țări: Belgia, Serbia, Irlanda, Germania, Franța, România, între aceștia numărându-se și concurenți din cadrul Jeunesses International Music Competition 2012: Mairead Hickey – Irlanda (câștigătoarea Premiului I la categoria 14-18 ani), François Marat, Kylian Cordouan, Guillaume Bonis – Franța, Andrei Mamara și Helena Laura Iacob – România.

Atelierele de lucru și master-classes se desfășoară sub conducerea unor profesori de renume de la Conservatorul din Nantes, Universitatea de Muzică din Cork, Conservatorul Regal din Bruxelles, Hochschule fur Musik din Koln, Conservatorul din Lille, Universitatea Națională de Muzică București.

Agenda concertelor:

20 iulie | 20:00 – Vă place Brahms ?

23 iulie | 20:00 – Concertul profesorilor. În program: M. Ravel, R. Strauss, F. Mendelssohn

28 iulie | 18:00 – Concert “Youth Talents”

29 iulie | 18:00 – Concert “Youth Talents”

30 iulie | 18:00 – Concert final

Săli: Sala Casino, Centrul Cultural Carmen Sylva, grădina Castelului Peleș

De mai bine de 10 ani, sub tutela jmEvents, publicul iubitor de muzică bună este invitat să se bucure de evenimente de calitate. Din vară și până la sfârșitul toamnei, seria de producții propuse de EUROPAfest Tour aduce concerte de excepție într-o ambianță potrivită cu vacanța, dar și cu tumultul marilor orașe.

Back to top