V-ați gândit cu adevărat să faceți o călătorie în timp? Contactați, vă rugăm, compania Murray Time Travel!

Harta timpuluiUn amestec – excepțional dozat – de ficțiune istorică, sf, fantasy istoric, steampunk, roman de dragoste, metaficțiune, thriller și biografie.

Londra, 1896. Nenumăratele invenții din epocă îl fac pe om să creadă că știința este în stare să atingă imposibilul, așa cum demonstrează apariția companiei Murray Time Travel, capabilă să transforme în realitate visul oricărui muritor: călătoria în timp.
H.G. Wells trezise deja această dorința în conștiința societății victoriene, în urmă cu un an, prin publicarea romanului său Mașina Timpului. Dintr-odată, omul secolului al XIX-lea are posibilitatea de a călători în alte vremuri, așa cum face Claire Haggerty, o tânără înstărită, dar veșnic nemulțumită, convinsă că niciunul dintre pretendenții ei nu-i poate oferi iubirea adevărată.
Starea ei constantă de insatisfacție o va face să călătorească în anul 2000, unde își va găsi sufletul pereche. Dar nu toată lumea își dorește să cunoască viitorul. Andrew Harrington, de pildă, vrea să se sinucidă atunci când înțelege că nimic nu-i va putea alina durerea provocată de moartea iubitei sale, ultima victimă a fiorosului Jack Spintecătorul. Tânărul renunță la ideea sinuciderii în momentul în care i se oferă posibilitatea de a călători în trecut pentru a o salva chiar el de la moarte pe adorata lui Mary.

H.G. Wells va cunoaște primejdiile unei călătorii în timp atunci când un șarlatan venit din viitor încearcă să-l omoare pentru a-i fura identitatea scriitoricească. Ca să se salveze de acest misterios călător în timp, Wells e silit să plece într-o palpitantă călătorie de-a lungul secolelor.

Romanul Harta timpului (El mapa del tiempo) de Felix J. Palma este un roman de excepție, la granița mai multor genuri literare. Este emoționant, amețitor, vijelios, cu un fir epic complex ce combină răsturnările de situație, descoperirile și aventurile uimitoare, toate într-un ritm care-l lasă pe cititor fără respirație.

Cartea este incitantă, plină de dragoste și aventuri, care vorbește despre modul în care imaginația poate salva vieți, descriind o epocă fascinantă și provocatoare, așa cum este cea victoriana. Felix J. Palma reușește să construiască un roman în care intriga amețitoare și psihologia personajelor devin deopotrivă elemente de rafinament literar și ingrediente ale unei cărți de succes.

Rezultat al unui proces de elaborare îndelungat și intens, romanul este, de asemenea, un omagiu personal al lui Felix J. Palma, adus scriitorului H.G. Wells, autorul titlului clasic al literaturii science-fiction, Mașina Timpului. Wells însuși devine personaj în Harta timpului, alături de alte figuri celebre ca Jack Spintecatorul, Bram Stoker sau Elephant Man.

Felix J. Palma (1968, Sanlucar de Barrameda) este scriitor, jurnalist și critic literar; de asemenea, ține ateliere de scriere creativă și, ocazional, e consultant editorial. Povestirile lui au apărut în numeroase publicații, câștigând premii importante precum Gabriel Aresti, Alberto Lista, Miguel de Unamuno sau Premiul Tiflos de Libro de Cuento. A debutat ca romancier cu o carte pentru adolescenți – La Hormiga que quiso ser Astronauta (2001), urmat de Las corrientes oceanicas (recompensat cu Premiul pentru roman Luis Berenguer, în 2005) și El mapa del tiempo (2008).
Romanul Harta timpului a câștigat prestigiosul Premiu Ateneo de Sevilla, în 2008.

Back to top