Invitație la dublă lansare Vakulovski

Alexandru Vakulovski, Mihail VakulovskiEditura Cartier și Editura Tracus Arte vă invită la o dublă lansare duminică, 27 martie, ora 18:00, în club La Scena (Str. Călărașilor 55, București).

Alexandru Vakulovski lansează volumul 157 de trepte spre iad sau Salvați-mă la Roșia Montană, Editura Cartier. Vor fi invitați: Vasile Ernu, Igor Mocanu. Lectura: Geo Dinescu.
Mihai Vakulovski își va lansa în același timp, acolo, Portret de grup cu generația „80”, Editura Tracus Arte. Vor vorbi: Bogdan Ghiu, Cosmin Perța. Moderator: Mugur Grosu

157 de trepte spre iad sau Salvați-mă la Roșia Montana

Alexandru Vakulovski nu este un scriitor obișnuit. Dar a fi neobișnuit a devenit noul conformism în literatura noului secol. Așa că voi spune că Alexandru Vakulovski a depășit și acest obstacol și a devenit un nebun frumos. Și când spun „nebun”, mă refer la acea capacitate de a se rupe și de a i se rupe; pentru că lui Alexandru i se rupe de tabuuri, de norme, de ce e proca și de ce e anti, de interdicții nescrise – ca și de cele scrise. Iată, cu acest nou roman, el privește Roșia Montană dintr-o altă perspectivă, independentă de toată lupta politică, ecologică și socială ce se dă în jurul acestui subiect. Și, cu toate astea, simți în roman încrâncenarea acelei lupte. Pentru că lui Alexandru nu-i scapă nimic: e o calitate mai rară în zilele noastre, și de-a dreptul împovărătoare. A, da, am găsit – Alexandru Vakulovski e un paradox, pentru că i se rupe de tot, dar nu-i scapă nimic. Am zis!…
Portret de grup cu generația „80”

Portret de grup cu “generaţia optzeci” (Poezia)” de Mihail Vakulovski este un volum teoretico-critic despre poezia generaţiei „optzeci” scris după ani de studii în biblioteci şi lângă scriitorii despre care a scris. Mihail Vakulovski le-a citit cărţile, le-a luat interviuri, i-a studiat ca grup şi pe fiecare în parte, „portretul de grup” fiind rezultatul acestor studii îndelungate.

Back to top