Lansarea volumului Forța politică a femeilor, coordonat de Andreea Paul (Vass), la București

Andreea Paul (Vass)Joi, 14 aprilie, începând cu ora 18.00, volumul Forța politică a femeilor, cea mai recentă apariție din colecția „Ego-grafii” a Editurii Polirom, va fi lansat în capitală, la Librăria Dalles. Evenimentul, a cărui gazdă va fi chiar coordonatoarea volumului – Andreea Paul (Vass), doctor în economie, lector universitar, Consilier de Stat al Prim-Ministrului – va constitui un prilej de dezbatere cu privire la rolul și, mai ales, forța femeilor pe scena politică autohtonă. In egală măsură, lansarea va fi și o ocazie pentru cititori de întâlnire cu cele 87 de personalități care semnează textele în volum. 

Invitații speciali vor fi: Emil Hurezeanu – unul dintre cei mai reputați analiști politici ai momentului, Rodica Culcer – director al Direcției de Știri al postului public de televiziune, și Corina Vintan – responsabilă pentru Asociația Internațională pentru Promovarea Femeii Europene și unul dintre pionierii comunicării strategice din România. 

Volumul oferă un exemplu de solidaritate feminină transpartinică, urmărind să facă auzită vocea femeilor active în politica românească – și nu numai. 
Ce calități trebuie să aibă femeile pentru a activa pe scena politică românească? Pot ele să „lupte” de la egal la egal cu omologii lor bărbați? O mai amplă reprezentare politică a femeilor ar fi benefică pentru societate, iar dacă da, cum s-ar putea crește această reprezentare? Sunt întrebările la care volumul Forța politică a femeilor vă raspunde pe larg.

Prima parte cuprinde mărturii ale femeilor active în politică: ministre, deputate, eurodeputate, senatoare, primărițe, prefecte, șefe ale unor organizații de femei, care își prezintă parcursul politic, realizările, dar și obstacolele pe care au trebuit să le înfrunte. 
Partea a doua este dedicată poveștilor unor femei cu succese profesionale remarcabile, dar care nu au făcut pasul în politică, deși ar fi putut excela în acest domeniu. 
În ultima secțiune sunt prezente texte ale bărbaților – oameni politici și intelectuali de prim-plan –, care schițează un portret al clasei politice feminine românești.

Back to top