Laureatul Pulitzer 2011 pentru Nonficţiune
Tradus la editura All

Laureatul Pulitzer 2011 pentru Nonficţiune  Tradus la editura All

Editura All publică autorul laureat al Premiului Pulitzer 2011 la secţiunea Nonficţiune, Siddhartha Mukherjee, premiat pentru Împăratul tuturor bolilor. O biografie a cancerului („The Emperor of All Maladies: A Biography of Cancer”).

Împăratul tuturor bolilor este o biografie a cancerului – excepţională şi profund umană – de la primele sale atestări documentare cu mii de ani în urmă până la bătăliile eroice ale secolului XX, menite să-l trateze, să-l stăpânească şi să-l cucerească printr-o nouă şi deplină înţelegere a esenţei sale. Medic, cercetător şi scriitor multiplu premiat, Siddhartha Mukherjee studiază cancerul cu precizia specialistului în biologie celulară, prin perspectiva istoricului şi cu pasiunea biografului. Rezultatul este o cronică elocventă şi uimitor de lucidă a unei maladii care face victime de mai bine de 5 000 de ani.

Siddhartha Mukherjee este specialist în oncologie medicală şi cercetător. Este profesor la Universitatea Columbia şi face parte din personalul Centrului medical al Universităţii Columbia. A studiat şi absolvit medicina la Universitatea Stanford, la Universitatea Oxford şi la Facultatea de Medicină de la Harvard.

 

Back to top