Fiecare pacient spune o poveste – o carte scrisă de consultantul serialului Dr. House, Dr. Lisa Sanders

Lisa SandersDiagnosticul corect ajunge uneori să fie o adevărată intrigă polițistă.
Miza: salvarea vieții

Niciodată, în toată istoria umanității, medicii n-au avut la dispoziție cunoștințele, instrumentele și abilitățile de care dispun astăzi pentru a pune un diagnostic. Și totuși, se comit erori, se ratează diagnostice. Simptome sau teste sunt greșit interpretate, deși medicina din zilele noastre are la dispoziție aparatură de ultimă oră. Cartea aceasta prezintă o serie de cazuri dificile, în care stabilirea diagnosticului ajunge să fie o adevarată intrigă polițistă, cazuri în care medicii având în grijă pacienți aflați pe moarte sau suferind de boli rare sunt realmente descumpăniți.

În Fiecare pacient spune o poveste, Dr. Lisa Sanders vorbește despre drama doctorilor care luptă să rezolve aceste complicate dileme medicale, pentru că, în fond, a găsi diagnosticul exact este o artă a cărei miza este salvarea vieții.
Diagnosticele greșite sunt vinovate pentru 17% din erorile medicale. Un bun diagnostician – așa cum este Dr. Gregory House – se pricepe la enigme; folosește o arie largă de abilități, inclusiv arta de mult uitată a examinării fizice, pentru a rezolva misterul bolii.

Cartea aceasta are ritmul alert și captivant al unui roman polițist. Pe lângă capacitatea ei înnăscută de a rezolva cazuri dificile, Lisa Sanders se bazează și pe experiența ei de medic internist, scriitor și consultant al serialului Dr. House.

Lisa Sanders este lector la Școala de Medicină, Universitatea Yale, și profesor în programul Yale’s Primary Care Internal Medicine Residency. Deține o rubrică foarte populară în The New York Times Magazine, care a stat la baza celebrului serial de televiziune Dr. House.

Back to top