Patru capodopere ale literaturii universale, reeditate in colectia BIBLIOTECA POLIROM

Apararea Lujin, cel de-al treilea roman al lui Vladimir Nabokov si a douasprezecea aparitie editoriala din cadrul seriei pe care Polirom i-o dedica, din 2008, apreciatului scriitor american de origine rusa – „Un roman uluitor, cu un personaj de o genialitate inspaimantatoare si cu o poveste cum numai Nabokov poate scoate din maneca: diabolic, scanteietor, mai original nici ca se poate…” (Newsweek)
Cu sange rece – cel mai cunoscut roman al lui Truman Capote, cu un succes imens atat la public, cat si la critica, lansand, la vremea sa, un nou gen de roman, „de nonfictiune”, cum l-a numit autorul.
Procesul de creatie a acestei carti constituie si subiectul filmului Capote (2005), cu Philip Seymour Hoffman in rolul scriitorului.
Durabila iubire – una dintre cele patru carti ale lui Ian McEwan care au cunoscut ecranizari (alaturi de Ispasire, Mangaieri straine si Gradina de ciment); romanul a fost transformat intr-un thriller de intensitate maxima, sub regia lui Roger Mitchell, avandu-i pe Daniel Craig, Rhys Ifans si Samantha Morton in rolurile principale.
Ucenicul cel bun de Iris Murdoch, un roman inteligent, plin de spirit, despre imposibilitatea de a fi bun – „Romanul lui Iris Murdoch este o comedie sociala despre si pentru cunoscatori. Nici un alt romancier englez contemporan nu pare sa-i atinga geniul.” (Harold Bloom, The New York Times Book Review)

Back to top