Poetul Ioan Es. Pop, invitatul primei editii a “Atelierelor relationale”

 

Sambata, 11 septembrie 2010, ora 17:00, la cafeneaua Dalles (Bulevardul Nicolae Balcescu nr. 18, Bucuresti) va avea loc prima editie a “Atelierelor relationale”, cu tema “Poezie si realitate”. Invitat este poetul Ioan Es. Pop. Moderator: Razvan Tupa.

Atelierele relationale” se vor o formula de lectura si dezbatere a actualitatii din punctul de vedere al potentialului poetic. “Atelierele relationale” propun un proiect de publicare de literatura originala. Cartile, care vor aparea la finalul lunii mai 2011, vor fi alese pe baza dezbaterilor din cadrul intalnirilor saptamanale.

Care sunt principalele directii ale creativitatii poetice astazi, cum se mai simt temele poeziei azi, ce fel de relatie pastreaza poezia cu realitatea, ce forme de expresie isi asuma poezia in 2010 sunt o parte dintre temele “Atelierelor relationale”.

Din mai 2005, Razvan Tupa a coordonat “poeticile cotidianului”. Cele mai multe dintre cele 140 de intalniri organizate pana in iunie 2010, au avut loc in Bucuresti in spatii neconventionale (Club A, clubul Muzeului taranului, Club Other Side, Suburbia, S.A.L.T. pub). O serie de ateliere “poeticile cotidianului” au fost organizate in 2009 in Timisoara si Constanta.

Tot in 2009 au fost organizate primele intalniri “poeticile cotidianului” in afara Romaniei, la Praga si Berlin. Anul acesta a avut loc prima intalnire “poeticile cotidianului” la Chisinau in cadrul unui proiect de cartografiere poetica a orasului.

Pana in mai 2009, conceptul intalnirilor a fost “Literaturi in miscare”, o serie de dezbateri si prezentari dedicate literaturii contemporane, pornind de la prezentarea unui autor sau a diferitelor grupuri de autori contemporani. in septembrie 2009, a fost lansat conceptul “Republica poetica”, un concept de cartografiere a apropierilor dintre scriitorii din diferite colturi ale Romaniei si ale lumii. Ultimul sezon al poeticilor cotidianului s-a desfasurat sub conceptul “Poetici relationale”, intalniri care au pus fata in fata autori, realizatori de reviste si public, in interviuri incrucisate si lecturi live. O data cu lansarea “Atelierelor relationale”, cele trei concepte ale “poeticilor cotidianului” se vor intalni in cadrul fiecarui eveniment ca instrumente de lectura, dezbatere si creatie.

Din luna septembrie, “poeticile cotidianului” se transforma in “poetici relationale”, conceptul consacrat al intalnirilor deschizandu-se complet spre publicul larg printr-o serie de ateliere saptamanale. Noul concept ofera publicului ocazia sa participe activ atat la lectura, cat si la elaborarea textelor poetice, dar si la alegerea celor mai importante intreprinderi poetice de azi.

Fiecare intalnire va avea o serie de invitati anuntati din timp, publicul fiind format din cei interesati de literatura si de actualitatea expresiei scrise. Accesul publicului este liber, participarea activa in cadrul atelierului nefiind obligatorie.

Back to top