De Ziua Regalității, Editura Polirom lansează volumul omagial „Lumea Regelui”

Marți, 10 mai, Editura Polirom lansează, în prezența Majestății Sale Regelui Mihai I și a Altețelor Lor Regale, Principesa Moștenitoare și Principele Radu, volumul Lumea Regelui – un omagiu adus Majestății Sale la împlinirea vârstei de 90 de ani.

Evenimentul are loc în sala Lapidarium a Muzeului Național de Istorie a României, începând cu ora 12.00.

Volumul Lumea Regelui / The King’s World – editat de Principele Radu al României – reunește contribuții semnate de personalități din sfera politicii, diplomației, religiei și culturii, toate încercând să schițeze un portret al Regelui Mihai I al României.

Lumea Regelui nu este un dar pe care îl fac regelui meu, ci o datorie pe care o simt, ca român.
Am preferat să încep cartea cu vorbele celui de-al 33-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, Harry Truman, care în anul 1946 și-a pus semnătura pe un document definitoriu pentru personalitatea Regelui Mihai, aflat atunci la vârsta de 24 de ani. Textul Președintelui Truman, aproape necunoscut vremurilor noastre, este cea mai potrivită prefață a acestui volum. […]

Citind textele lor, am avut uneori lacrimi în ochi, alteori fiori în suflet, iar în anumite momente am simțit cuțite în stomac. Una dintre evidențele lecturii textelor este unanimitatea cu care se vorbește despre loialitatea, demnitatea, iubirea și verticalitatea morală ale regelui român. O alta este surprinzătoarea acuratețe cu care sunt cunoscute în cercuri alese din Europa și America faptele istorice și politice ale Majestății Sale.”(Fragment din Cuvântul înainte al Alteței Sale Regale Principele Radu al României)

Back to top