Principele Radu al Romaniei lanseaza in tara “Provizoratul istoric”

LansareIn perioada 21-27 ianuarie 2011, Principele Radu al Romaniei va sustine un turneu de lansari in tara, prezentandu-si volumul de publicistica Provizoratul istoric, Editura Polirom, aparut in colectia “Hors Collection”. Primul oras in care Principele Radu al Romaniei isi va lansa volumul este Deva, evenimentul avand loc vineri, 21 ianuarie 2011, de la ora 10.00, la Libraria Alexandria (Bd. Iuliu Maniu, Bl. L1, parter).

Pornind de la realitatea romaneasca in contextul dezvoltarii statale din ultimul secol si jumatate, autorul arata de ce nu avem inca un stat cu institutii profesioniste, care sa lucreze complementar, in conditiile in care slujirea statului, ca institutie si suma de valori si traditii, nu se suprapune intotdeauna dinamicii politice, rigorilor democratiei sau diverselor tendinte geopolitice. Statul este, intr-un fel, reflectia institutionala a libertatii unei natiuni.


“Provizoratul istoric” cuprinde articole, eseuri, declaratii si conferinte din anii 2007-2010, continuand cele doua volume publicate de Principele Radu al Romaniei la Editura Polirom, “Europa din noi” si “Biblioteca in flacari”.
Principele Radu al Romaniei a absolvit Liceul „Costache Negruzzi” din Iasi si Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica. Dintre volumele publicate: “Ana a Romaniei. Un razboi, un exil, o viata” (2000, 2005), “Mihai al Romaniei” (2001), “The Royal Family of Romania” (2004), “Palatul Elisabeta” (2006). La Editura Polirom i-au aparut volumele “Europa din noi. Regalitatea si democratia-spectacol” (2005), “Biblioteca in flacari. Mic tratat de regalitate in republica” (2007) si “Altfel” (in dialog cu Nicolae Dragusin, 2009).

Back to top