Rebranding pentru Editura ALLFA

Editura ALLFA, imprint al Grupului Editorial ALL, anunţă lansarea unui program de rebranding care urmăreşte reîmprospătarea imaginii editurii şi consolidarea poziţiei pe piaţa de carte din România. Bugetul alocat campaniei de rebranding se ridică la aproape 20 000 de euro.

Editura ALLFA este un brand românesc cu un potenţial mare de comunicare. Schimbările majore se vor regăsi la nivelul logo-ului şi al planului editorial. Astfel, cel mai important element de identificare al editurii, logo-ul, va fi schimbat. Lansarea noului logo nu înseamnă ştergerea istoriei editurii, a tradiţiei bogate pe care o are, a rezonanţei numelui, care este uşor de reperat şi identificat, a declarat Mihail Penescu, Preşedintele Grupului.

Concomitent cu lansarea logo-ului Editurii ALLFA, va fi lansată şi o nouă colecţie de literatură: Strada Ficţiunii – o colecţie urbană, cosmopolită, eterogenă, perfect racordată la prezent, cu trei secţiuni: clasic, contemporan şi bestseller. Coordonatoarea colecţiei este Alexandra Rusu.

Preşedintele Grupului ALL a adăugat că şi-a propus în acest an o creştere de 25% a cifrei de afaceri a Editurii ALLFA, comparativ cu 2010, şi majorarea cotei de piaţă.

Editura ALLFA a fost înfiinţată în anul 1995, ca o componentă de carte culturală a Grupului ALL. În perioada 1995-2000, Editura ALLFA a publicat peste o sută de autori români contemporani, precum şi o listă prestigioasă de literatură universală. În prezent, Editura ALLFA publică anual circa 100 de titluri, în colecţii consacrate de literatură universală, carte pentru copii şi carte practică sau de divertisment. Grupul Editorial ALL (Editura ALL, ALL Educaţional, Editura ALLFA) este unul dintre principalii jucători pe piaţa de carte din România, având, conform estimărilor oficialilor companiei, o cotă de piaţă cuprinsă între 4% şi 5%.


Back to top