Romanul Degete mici de Filip Florian a apărut în limba spaniolă

Filip FlorianRomanul Degete mici de Filip Florian a fost publicat de editura spaniolă Acantilado, cu titlul Dedos meñiques (traducere de Joan Llinàs).

După publicarea primei ediţii, în anul 2005, romanul Degete mici a primit Premiul pentru „Cel mai bun debut” acordat de România literară şi Fundaţia Anonimul (2005) şi Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru „Cel mai bun debut în proză” (acordat în 2006). De asemenea, autorului i-a fost acordat Premiul de excelenţă pentru debut în literatură al U.N.P.R.

Degete mici reprezintă debutul literar al autorului şi a apărut până acum în trei ediţii, toate la Editura Polirom, prima în colecţia „Ego. Proză”, iar ultimele două ediţii în colecția „Fiction Ltd.”
Versiunea în limba engleză a romanului, Little fingers, a apărut în 2009 la prestigioasa editură americană Houghton Mifflin Harcourt (drepturile pentru întreaga lume), în traducerea lui Alistair Ian Blyth.

În anul 2008, romanul Degete mici a fost publicat de Suhrkamp, una dintre cele mai importante edituri germane, în traducerea lui Georg Aescht, cu titlul Kleine Finger.
Degete mici a mai fost tradus în slovenă (Didakta), slovacă (Kalligram), maghiară (Magvető), poloneză (Czarne) şi italiană (Fazi) şi este în pregătire la editura Ciela Publishing din Bulgaria.

Filip Florian (n. 1968, Bucureşti) este unul dintre cei mai importanţi scriitori din noua generaţie. În perioada 1990-1992, a fost reporter special la Cuvântul; între 1992 şi 1995, redactor la biroul din Bucureşti al postului de radio Europa liberă între 1995 şi 1999, corespondent al Deutsche Welle la Bucureşti. La editura Polirom a mai publicat: Băiuţeii (împreună cu Matei Florian, 2006, 2007, 2010), Zilele regelui (2008).

Back to top