Marţi, 10 mai 2011, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38, Bucureşti) a fost lansarea albumului Antonovici, de Doina Uricariu şi Vladimir Bulat, publicat la Editura Universalia Publishers, New York, 2011.
Albumul bilingv (română-engleză) este prefaţat de Alain Bosquet și cuprinde o selecție de fotografii atent alese din opera artistului Constantin Antonovici. Doina Uricariu a afirmat că atingând creația lui Antonovici a simțit mătasea. Acest volum este al Sculptorului pe 2 continente, amintește de manualitatea artistului, tehnica și ideea de finisare bine definită în creația sculptorului, comparat adesea cu Brâncuși. Materialele ca lemn, bronz, ipsos se dovedesc a fi foarte bine puse în valoare, având o grijă pentru alegerea lor. Tema care apare aproape obsesiv în creația lui este o bufniță, această formă sculptând-o în bronz sau în ipsos.
Pentru cei pasionați de sculptură, această lucrare este plină de informații tehnice.
Constantin Antonovici s-a născut în 1911 în România, unde a absolvit Academia de Arte Frumoase din Iaşi. După finalizarea studiilor în România, a fost pentru şase luni studentul celebrului sculptor croat Ivan Mestrovici, la Zagreb, şi a studiat la secţia de sculptură a Academiei de Arte Frumoase din Viena, sub îndrumarea Profesorului Fritz Behn. În anul 1947 s-a mutat la Paris, devenind colaborator apropiat al compatriotului său, Constantin Brâncuşi. Relaţia cu acesta l-a ajutat să se descopere din punct de vedere artistic.