S-a lansat Campania de încurajare a lecturii în rândul tinerilor

La Bookfest a avut loc lansarea campaniei Elefant.ro pentru încurajarea lecturii tinerilor cu vârste între 10 și 18 ani. Campania este în perioada 1 iunie- 15 noiembrie 2011 și se intitulează Lectura e cool(tură)! Pe site sunt 180 de titluri disponibile din  domeniul fantasy, dar și literatură clasică.

Anca-Denisa Petrache –  Ministerul Educației, consideră aceste demers lăudabil în contextul în care toți vorbesc de o acută criză a lecturii în școală. Luminița Corneanu – Ministerul Culturii  a afirmat că în România se crede că literatura și cultura sunt pentru timpul liber, însă cititul înseamnă mai mult decât distracție sau timp liber, cititul înseamnă cultură. Ministerul Culturii și Institutul Cultural Român investește sume foarte mari pentru promovarea literaturii, dezvoltând parteneriate cu bibliotecile din țară.

Desfășurarea campaniei implică afișe în școli, machete din presă, anunțuri în stațiile de metrou pentru a-i încuraja pe tineri să lectureze cât mai multe cărți din literatura de divertisment adaptată vârstei lor. Pe elefant.ro, tinerii vor fi încurajati să citească, cumpărând cărți ieftine și postând recenzii și eseuri, invitând prietenii să dea like pe site iar în toamnă, la Gaudeamus se vor acorda premii pentru cele mai interesante păreri postate. Premiile constau într-un notebook Lenovo, un eReader Kindle și vouchere a câte 100 de euro.

Rezultatele pozitive ale acestei campanii, ar putea conduce la includerea ei în programa MECTS de dezvoltare a abilităților de lectură, iar profesioniștii implicați vor primi un punctaj special pentru susținerea ei.

Back to top