Uniunea Editorilor din România are un nou preşedinte. Mario Demezzo îl înlocuieşte pe Mihai Penescu

Uniunea Editorilor din România are un nou preşedinte. Mario Demezzo îl înlocuieşte pe Mihai Penescu

UPDATE: La Bookfest 2012, Uniunea Editorilor din România a lansat un set de manuale și ghiduri utile pentru publisherii români:

Mario Demezzo este noul preşedinte al Uniunii Editorilor din România începând cu 12 mai 2012. El a preluat funcţia de la Mihai Penescu, care va continua să îşi desfăşoare activitatea în cadrul Asociaţiei, în calitate de membru al board-ului, se arată într-un comunicat UER remis BookMag.

„Tranziţia marchează o schimbare de generaţii în managementul celei mai importante asociaţii patronale şi profesionale a editorilor din România. Mario Demezzo aduce cu sine o bogată experienţă acumulată în ONG-uri“, a declarat Mihai Penescu.

„Contextul lumii editoriale este unul dificil şi necesită mai mult ca oricând implicarea Asociaţiei. Cheia ieşirii din această situaţie o reprezintă în primul rând parteneriatele. Aceasta este strategia pe care voi încerca să o implementez, folosind experienţa mea de aproape 10 ani în ONG. Am alături o echipă de profesionişti cu experienţă, boardul Asociaţiei, şi o breaslă întreagă pregătită să mă susţină. Împreună vom face lucruri frumoase pentru Carte“, a declarat Mario Demezzo.

Absolvent de Drept, participant la proiecte civice, traininguri, parteneriate, fost director executiv la Fundaţia Principesa Margareta a României, Mario Demezzo are o experienţă de 8 ani ca fundraiser. În prezent este CEO la Grupul Editorial ALL, unul dintre principalii actori pe piaţa de carte din România.

Uniunea Editorilor din România (UER) desfăşoară numeroase programe, mai ales în domeniul educaţional şi cultural. Ea reuneşte importanţi editori şi difuzori de cultură scrisă, care produc şi comercializează carte şcolară şi universitară, literatură română şi universală, carte pentru copii, lucrări pentru orizontul educaţional şi cultural, carte de învăţătură adresată tuturor vârstelor.

Back to top