Urăsc conflictele – întâlnire interactivă la Cărturești MTR

Lee RaffelTe așteptăm marți, 5 aprilie, ora 18:30 la librăria Cărturești de la Muzeul Țăranului Român (Șoseaua Kiseleff nr.3, București) pentru a lua parte la o discuție interactivă, pe marginea cărții Urăsc conflictele de Lee Raffel.

Gazdele întâlnirii: Daniela Fugaru Kammrath, redactor-șef 121.ro și Mirela Horumba, psiholog, consilier, psihoterapeut

Șapte pași de urmat pentru a rezolva orice diferend din viața dumneavoastră

Fie că este vorba despre o ciondăneală cu un prieten apropiat sau de o ceartă aprinsă cu șeful, preferăm adesea să ne purtăm cu manuși în loc să ne confruntăm. Dar evitarea conflictului ne obosește, ne încarcă cu emoții negative și ne distruge sănătatea. Cartea de față își propune să ne ajute să facem față conflictelor din plan personal și profesional cu curaj, încredere și sensibilitate.

Pornind de la cercetările din psihologie, Lee Raffel a creat un program în șapte pași care ne ajută să nu mai evităm divergențele, să vorbim și să ascultăm celălalt punct de vedere cu calm, să dezamorsăm situațiile explozive și să ne aprofundăm relațiile. Dacă vom utiliza conflictul ca o oportunitate pentru dezvoltare și schimbare, vom fi capabili să ne îmbunătățim relațiile, să reducem nivelul de stres la care suntem supuși și să ne ușurăm sufletul. Autorul oferă sfaturi despre cum să discuți în contradictoriu fără a escalada conflictul, cum să-l împiedici pe partener să saboteze discuțiile și cum să te adaptezi fiecăruia dintre cele cinci stiluri de conflict descrise în carte.

Lee Raffel este psihoterapeut și practică terapie de familie și de cuplu de peste treizeci și cinci de ani. Printre lucrările publicate se numără Should I Stay or Go? How Controlled Separation (CS) Can Save Your Marriage.

Back to top