Zodiac de cititor

Pentru că începe weekendul, cred că se potrivește un material mai frivol. Mă ajută și gerul, și peisajul alb, și epuizarea nervoasă pe care am trăit-o cu toții în ultimele trei zile, speriați precum locuitorii unei republici bananiere de prima zăpadă în 200 de ani. Ce spuneți de un zodiac de cititor – de fapt niște recomandări de lectură mascate sub umbrela simbolurilor zodiacale și a apetitului nostru pentru a afla ce e scris în stele. Să începem:

 

Berbec: o zodie aventuroasă, care iubește adrenalina și caută cu lumânarea pericolul. Indiferent de sex, nativii din Berbec sunt tot timpul gata de noi aventuri și au darul de a-i convinge și pe alții să li se alăture. Prin urmare, în acest week-end se pot retrage pe canapea cu o carte mustind de aventură: seria Cântec de gheață și foc, pachetul Thril(lit) sau trilogia Jocurile foamei.

Taur: competiția e viața lui, frumos așezată pe catifeaua roșie alături de ambiție, determinare, instinctul de cuceritor și posesivitatea. Probabil că vremea aceasta îi îndeamnă pe nativi din această zodie să aprofundeze noi informații pentru succesele viitoare: pachetul Seduction, Memorabil ori Alexandru cel Mare.

Gemeni: esteții zodiacului poate ar vrea să își lărgească orizontul artistic zilele acestea. E greu să le faci față într-o discuție despre cele mai frumoase, cele mai valoroase, cele mai rare…orice. De asemenea, au darul de a-și impresiona și surprinde partenerul de viață cu cele mai originale și neașteptate surprize. Pentru ei: Cele mai frumoase… ,  Panorama, Margaret Atwood.

Rac: un nativ al acestei zodii adoră să fie răsfățat, iubit, înțeles și ascultat. Familia le este cel mai drag mediu, în care talentele lor înfloresc. Chiar dacă nu își arată această latură tot timpul, ci doar când se întorc în realitate, Racii pot fi și răzbunători, duri și sarcastici. Le-ar plăcea, poate, Millennium, Eseu inedit sau O literatură nebună, nebună.

Leu: forță, putere, pasiune, ambiție – acestea sunt coordonatele unei zodii care a dat unii dintre cei mai mari lideri. Pentru echilibru, nativii acestei zodii ar trebui să citească despre iubire, sensibilitate, dăruire. Pentru ei am următoarele sugestii: Regal, Literatura libertății, Modernist.

Fecioară: serioși, tipicari, statornici, familiști, ipohondri, încăpățânați, anxioși, buclucași…și lista e infinită când vine vorba să îi descrii pe nativii născuți la sfârșitul verii. Pentru că sunt și foarte curioși și iubitori de răsfăț, ar putea încerca pachetele Sănătatea înainte de toate, Rezolvă cazuri misterioase – Poirot 1 sau Secretele bucătăriei.

Balanță: personalitățile romantice și idealiste ale celor născuți în această zodie suferă când sunt ignorate. Au nevoie să fie ascultați, să se afle în mijlocul evenimentelor, în centrul atenției…O infuzie de realism și modestie, dreasă cu puțină adrenalină, le-ar face bine, așa că le recomand Tolstoi, Pascal Bruckner și Camilla Lackberg.

Scorpion: pasionalii zodiacului cred că ei sunt. Dar pasiunea neînfrânată conduce la excese, indiferent care e obiectul afecțiunii: o persoană, o profesie, o națiune. Niște lecturi exemplificative ar putea fi pachetele Fictionist, Dostoievski sau Politic(e).

Săgetător: din când în când, gheață la mal. Cele mai surprinzătoare personaje ale zodiacului, acești nativi pot fi ori foarte simpatici, ori foarte urâcioși. Stările lor sunt dictate de furtuna interioară, niciodată stăvilită. Pentru ameliorare și găsirea de stări alternative, recomand Jurnalele giganților, Erotica sau Râsul lumii.

Capricorn: pragmatici și răbdători, cei născuți în miezul iernii știu cum să își clădească un destin remarcabil. Cu siguranță ar putea realiza mai multe dacă s-ar elibera de temerile interioare, multe dintre ele doar închipuite. Așadar, leacul ar fi de găsit în pachetele Autori de Nobel, Cum să ne…, Jurnale.

Vărsător: umaniștii zodiacului, întotdeauna sunt preocupați de cei din jur și de cum i-ar putea susține. Nativii acestei zodii sunt însă și curioși, gregari, superficiali, cu capul în nori. Pentru ei, dușuri alternative de suspans, cinism și visare cu esențe din pachetele Berberova, Secretul și Marc Levy.

Pești: adaptabili, excesiv de toleranți, plini de compasiune dar și implacabili și reacționari, cei născuți la începutul primăverii sunt probabil cele mai conflictuale personalități ale zodiacului. Pentru că le place să încerce, măcar o dată, orice, le recomand Spirit critic, Odiseea și Superclasici.

Sper să fi reușit, măcar pe alocuri, să asortez cărțile cu personalitățile și zodiile; aștept feedback pe tema aceasta! Lectură plăcută, fie ea asortată sau nu!

Back to top