A doua zi de târg
Copiii, principesa și noua coafură a lui Cărtărescu

A doua zi de târg  Copiii, principesa și noua coafură a lui Cărtărescu

În cea de-a doua zi de Bookfest publicul a întinerit. Am văzut foarte multe grupuri de dascăli cu elevi, mi-a plăcut că i-au adus acolo să le arate că au posibilități nelimitate în ceea ce privește lectura. Copiii forfoteau, căutau, întrebau la standuri despre diverse titluri, comentau, era o minune să-i urmărești.

Despre lansarea biografiei Principesei Margareta v-am mai spus, adaug doar că nu mi-a fost dat să aud de atâtea ori „Vaaai, dar ce bine arată!“, cum am auzit la acest eveniment. Căci da, principesa arată impecabil la cei 63 de ani. Chapeau!

Pe seară au fost două evenimente care au descrețit frunțile și au încântat urechile vizitatorilor de Bookfest. Prima, la standul editurii All, a fost prilej de relaxare, dar asta nu înseamnă că titlul Nepovestitele trăiri ale templierilor români, de Adrian Voicu, e vreunul facil. Ritmul impregnat evenimentului de Mario Demezzo, vicepreședintele grupului All, le-a transmis energie participanților și a destins atmosfera.

Peste drum, editura Art se pregătea să lanseze Eminescu explicat fratelui meu de Ioana Both. Alături de scriitoare, au fost invitați să vorbească despre acest volum Mircea Cărtărescu și Rodica Zafiu. N-am să vă povestesc acum discursurile lor frumoase, le veți vedea singuri. Am remarcat doar, ușor amuzată, că moderatoarea evenimentului, Laura Albulescu, era îmbrăcată asortat cu autoarea, și că Mircea Cărtărescu are o nouă coafură. A renunțat la romantismul anilor 70 pentru o tunsoare mai aproape de vremurile noastre. Care, culmea, îl face să arate mai tânăr pe scriitorul care oricum nu-și arată vârsta.

După aceste frivolități, aștept cu interes a treia zi. În care îmi doresc să văd și mai mulți copii la Bookfest, căci editurile le-au pregătit o groază de surprize.

Back to top